Patru proxeneţi au ajuns după gratii

Patru proxeneţi au ajuns după gratii
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Patru persoane s-au ales cu mandate de arestare preventivă, fiind acuzaţi de trafic de minori şi proxenetism. Cei patru inculpaţi au fost arestaţi într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, în care au fost făcute şi cinci percheziţii domiciliare, la două dintre ele fiind identificate două dintre victime.

Grupul infracţional, format din Petru Corcoz, zis „Cioară”, Raluca-Vasilica Corcoz, Vasilică Corcoz, zis „Valică” şi Cristian-Ionuţ Niţă, zis „Bodo”, a fost constituit în vara anului 2015. De atunci şi până în prezent, cei patru a racolat cel puţin opt victime pe care, „prin utilizarea a diferite metode respectiv, inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, constrângere morală şi fizică, restrângerea posibilităţilor de comunicare şi a dreptului de liberă circulaţie, profitând de dependenţa de substanţe cu efecte psihoactive, precum şi prin profitarea de afecţiunile psihice/emoţionale ale acestora, le-au determinat să practice prostituţia în apartamente închiriate, în regim hotelier, pe raza municipiului Galaţi”, se arată într-un comunicat al DIICOT. Banii obţinuţi din prostituţie erau însuşiţi de membrii grupării.

Acum, în urma acţiunii procurorilor şi poliţiştilor, ajutaţi de jandarmi, nouă persoane au fost audiate, iar cei patru membri ai grupării au ajuns după gratii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Citit 9026 ori Ultima modificare Vineri, 03 Martie 2017 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.