La Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu, angajați în GREVĂ din cauza SALARIILOR MICI

La Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu, angajați în GREVĂ din cauza SALARIILOR MICI
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Marţi, 14 martie, timp de două ore, între 10,00 şi 12,00, angajaţii Agenţiei de Mediu şi ai Gărzii de Mediu din toată ţara, inclusiv din Galaţi, au intrat în grevă spontană, din cauza legii salarizării, de la care au fost excluşi şi de această dată. Nemulţumirile sunt create de salariile mici, dar şi de lipsa unor creşteri ale bonificaţiilor în timp. 

"În contextul discuţiilor privind legea salarizării, Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu, afiliat la Alianţa Naţională a Bugetarilor SED LEX, anunţă eşecul negocierilor purtate în ceea ce priveşte egalizarea salariilor angajaţilor din instituţiile de control şi inspecţie, cu atribuţii similare, din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor", se arată în comunicatul emis de Garda de Mediu. De altfel, şi angajaţii din Galaţi ai Gărzii de Mediu ne-au transmis acelaşi lucru cu privire la protestul spontan. "Am ales această metodă pentru că suntem foarte nemulţumiţi de nivelul de salarizare. Un inspector, spre exemplu, primeşte maximum 2.200 lei, spre final de carieră, înainte de pensie. Iar salariile noastre nu au mai fost mărite din 2011", ne-a spus Marian Mocanu, comisarul şef al Gărzii de Mediu Galaţi.

La APM, aceleaşi salarii din 2009

În prezent, salariile angajaţilor APM Galaţi sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor bugetari din aceeaşi familie ocupaţională au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanţial. "Nu considerăm că este firesc să fim discriminaţi ca şi categorie de salariaţi bugetari doar pe considerent numeric", ne-a transmis reprezentantul salariaţilor APM Galaţi, Gheorghe Florescu. Toți angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului însumează 1.845 de salariaţi în prezent. "Dacă revendicările noastre juste nu vor fi soluţionate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă, întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat, acest lucru având drept consecinţe directe  blocarea activităţilor economice ce necesită autorizaţii de mediu şi a proiectelor cu finanţare europeană ce necesită acord de mediu", ne-a mai transmis reprezentantul salariaţilor APM Galaţi.

La protest au participat angajaţi ai ANPM ŞI GNM din Bucureşti, Iaşi, Botoşani, Cluj şi Galaţi, dar şi de la APM Sălaj, Ilfov, Ialomiţa, Timiş, Hunedoara, Călăraşi, Neamţ, Bacău, Bihor, Gorj, Vrancea, Alba, Mehedinti, Giurgiu, Covasna, Dolj, Arad, Dâmboviţa.

Citit 5053 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Martie 2017 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.