Instructorii auto, avertizaţi să nu ia şpagă. Cum a evoluat promovabilitatea la şcolile de şoferi din Galaţi

Instructorii auto, avertizaţi să nu ia şpagă. Cum a evoluat promovabilitatea la şcolile de şoferi din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Traficul şi cumpărarea de influenţă sunt cele mai frecvente situaţii în care instructorii auto îşi pot păta nu doar blazonul, dar şi cazierul. Cei care se ocupă de pregătirea viitorilor şoferi au fost atenţionaţi să fie atenţi în privinţa calităţii serviciilor.

Circa 80 de instructori auto şi 20 de directori ai şcolilor de şoferi din judeţul Galaţi au fost convocaţi zilele trecute la prima adunare concentrată cu ofiţerii Anticorupţie şi cei ai Serviciului de Permise Auto şi Înmatriculări. Scopul aducerii laolaltă a celor patru factori implicaţi în derularea activităţii de şcolarizare şi examinare a viitorilor şoferii a fost unul bivalent, vizând pe de o parte legalitatea muncii instructorilor, iar pe de alta calitatea instructajului. În ce priveşte primul aspect, instructorilor veniţi din Galaţi şi Tecuci li s-a pus foarte clar în vedere că nu trebuie să pice în capcanele corupţiei, promiţând intervenţii pe lângă examinatori astfel încât elevii lor să ia permisul mai uşor. Cele mai frecvente păcate penale care îi pândesc pe instructorii auto, aflaţi la mijloc în angrenajul elev  - şcoală – examinator sunt traficul de influenţă şi cumpărarea de influenţă, infracţiuni pedepsite cu închisoarea.

„Alte probleme care au fost puse în discuţie au vizat starea tehnică a maşinilor de şcoală precum şi respectarea traseelor stabilite de Poliţia Rutieră. Un aspect destul de important l-a constituit verificarea dosarelor candidaţilor. Se mai întâmpla ca examinatorii să constate, înainta vreunei verificări, că dosarele nu sunt complete, probleme care ar putea fi preîntâmpinate uşor de instructori”, a precizat cms. şef Cristinel Baciu, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Galaţi.

Vestea bună pemtru instructori şi şcoli a venit în urma analizei promovabilităţii la traseu de la începutul acestui an. 90 la sută dintre şcolile gălăţene au promovabilitate de peste 40 de procente, unele dintre centrele de pregătire având o rată a promovabilităţii chiar şi de 75 la sută.

„Este o uşoară creştere a calităţii pregătirii şi promovabilităţii, Galaţiul situându-se la acest moment cu două procente peste media naţională, care este de 56 la sută”, a concluzionat şeful Serviciului Permise auto şi Înmatriculări.

Citit 11574 ori Ultima modificare Luni, 20 Martie 2017 10:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.