Recital extraordinar. Vali Boghean Band cântă la Galaţi

Recital extraordinar. Vali Boghean Band cântă la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un recital extraordinar etno-jazz, cu Vali Boghean Band, alcătuit din binecunoscuţii artişti plini de virtuozitate din Republica Moldova,  va  avea loc duminică, 26 martie, începând cu ora 19,00,  pe scena Teatrului Muzical.

Valentin Boghean este cel de-al paisprezecelea copil în familia sa. După cum mărturisea muzicianul într-un interviu, „cei din familia Boghean sunt născuţi cu muzica în sânge", mama şi tata cântă, iar şapte dintre copiii familiei sunt muzicieni profesionişti. Vali, deşi a absolvit doar Şcoala de muzică de la Corneşti, Ungheni, clasa trompetă, a „învăţat la facultăţi" împreună cu fraţii şi surorile sale, cizelându-şi talentul şi „îmblânzind cu dragoste" numeroase instrumente.

A cântat împreună cu formaţia fraţilor săi  - "Aghelia", apoi cu „Panoramic", în 1995, iar în 1998, devine membru al formaţiei de jazz-rock „X-band". Din anul 2002, este membru al formaţiilor „Trigon", „Transbalkanica", „The Shin", „Boghean&Band".

Participă la numeroase concursuri şi festivaluri, alegându-se cu locuri de frunte, iar din 2010 şi-a început cariera solo. Primul său album solo -  „Doar ea" -  îl lansează în anul 2011.

"Vali Boghean Band” are în componenţa sa cei mai virtuoşi instrumentişti din Chişinău, şcoliţi în străinătate, care reuşesc să respire sincron şi să dezlănţuie sălii întregi de spectatori care pleacă acasă mai buni. Vor cânta la Galaţi, alături de Boghean, Valeriu Caşcaval – ţambal, Radu Tălămbuţă – vioară, Bogdan Ţurcan – nai, Alexandru Daraban – chitară, Valentina Schirca – clape, Gheorghe Postoroncă – chitară bass, Gari Tverdohleb – tobe.

Valeriu Caşcaval este artistul care cântă "Moonlight Sonata" cu două beţe. A urmat şcoala de muzică "Ciprian Porumbescu", şi a fost ţambalist în orchestrele de tineret "Speranţa" şi "Mărţişor". După ce a absolvit şcoala de muzică, el sa alăturat Orchestrei de muzică populară "Lăutarii" şi a început studiile la Academia de Muzică "G. Musicescu" din Chişinău.

În perioada 1999-2003, Valeriu îşi face studiile post-universitare la Facultatea de Teorie şi Compoziţie în Hamburg, Germania.

Gari Tverdohleb este cel mai bun baterist din Republica Moldova, a absolvit Academia de Arte din Chişinău. A cântat în numeroase proiecte jazz şi rock, a participat la numeroase festivaluri internaţionale de jazz. Este un maestru al tuturor instrumentelor de percuţie, un muzician genial şi original.

Preţul unui bilet este 32,4 lei.

Citit 1941 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2017 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.