VESTE BUNĂ pentru şoferi. Cartea de salvare este utilă, nu obligatorie!

VESTE BUNĂ pentru şoferi. Cartea de salvare este utilă, nu obligatorie!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Şoferii care nu au pe maşini cartea de salvare a autoturismului pot circula fără grija că vor fi amendaţi. În ciuda unor zvonuri apărute în ultima vreme potrivit cărora s-ar da amenzi celor care nu deţin schema maşinii, Poliţia Rutieră Galaţi precizează că deţinerea documentului este utilă, nu şi obligatorie.

"Nu există vreo prevedere legală care să stipuleze obligativitatea deținerii la bordul autovehiculului a cărţii de salvare, astfel că lipsa acesteia nu poate face obiectul vreunei sancțiuni contravenționale", precizează subinsp. Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cartea de salvare la bord este o inițiativă lansată în 2015 de către Automobilul Clubul Român (A.C.R.) împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, având ca scop protejarea vieţii victimelor din accidentele rutiere prin scăderea duratei de descarcerare.

Cartea de salvare la bord este un document standardizat în format A4, care prezintă specificațiile tehnice ale mașinilor. Se aşează la parasolarul din dreapta şoferului şi se semnalizează cu un autocolant ce poate fi procurat de la A.C.R. sau benzinăriile partenere şi care se lipeşte pe parbriz, în partea stângă, sus sau jos.

Citit 3398 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2017 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.