De Ziua Mondială a Educaţiei. Premii pentru excelenţa învăţământului gălăţean

De Ziua Mondială a Educaţiei. Premii pentru excelenţa învăţământului gălăţean
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Conducerea Inspectoratului Şcolar judeţean a premiat, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, peste 200 de elevi şi cadre didactice din Galaţi care au obţinut performanţe la concursurile şcolare naţionale şi internaţionale.

Evenimentul, care s-a desfăşurat la Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii, s-a dorit a fi o sărbătoare a Educaţiei pentru toţi cei implicaţi, din acest motiv, pentru prima dată, alături de dascălii lor au fost premiaţi şi elevii, întrucât rezultatele au fost obţinute în urma muncii în echipă.  

Performerii au fost felicitaţi de tot staff-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean, în frunte cu inspectoarea generală Mioara Enache, dar şi de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar. Li s-au înmânat diplome, medalii, stilouri şi flori. 

Inspectoarea generală a ţinut să-i felicite pe toţi cei prezenţi, dar şi pe toţi oamenii şcolii, care zilnic "îşi pun sufletul pe catedră, pentru a-i lumina pe copii".

Cu bucurie au vorbit reprezentanţii elevilor, dar şi ai profesorilor. "Am lacrimi de fericire în ochi pentru că am privit în jurul meu şi am văzut numai bucurie pe feţele colegilor, elevilor şi părinţilor. Lucrul acesta m-a făcut să mă gândesc la un studiu realizat de specialiştii de la Universitatea Harvard, pe o perioadă largă de timp. Tema cercetării era ce anume îi face pe oameni fericiţi. Rezultatul a fost surprinzător pentru toată lumea: nici faima, nici puterea, nici măcar banii nu-l fac pe om mai fericit, ci calitatea relaţiilor pe care le stabilesc de-a lungul unei vieţi. Atunci m-am gândit că suntem aici şi avem această stare de bine tocmai datorită relaţiilor semnificative pe care am reuşit să le construim cu elevii şi cu părinţii lor, dar şi cu ceilalţi  colegi. Relaţii în care am investit timp, talent, efort, pasiune, dar şi aceleaşi visuri. Aşadar, relaţiile de calitate reprezintă contextul care duce la asemenea performanţe, contextul în care ar trebui să se desfăşoare educaţia", a spus profesoara Dana Filipache, de la  Şcoala "Miron Costin".

Profesoara Diana Cătălina Popa a ţinut să-şi încurajeze colegii să continue această muncă istovitoare, dar atât de frumoasă: "Ziua de astăzi este reprezentată de trei aspecte: încrederea, performanţa şi recunoştinţa. Un studiu care abia s-a terminat aseară şi este realizat de platformele "Sunt părinte" şi "Didactic", un sondaj care a avut ca subiecţi profesorii şi părinţii. S-a dat o listă de zece meserii, printre care a fost şi cea de profesor şi au fost întrebaţi unde văd plasată această meserie. Majoritatea părinţilor au aşezat-o în primele trei locuri. Paradoxal este că peste 60 la sută dintre profesori şi-au aşezat meseria pe ultimul loc. De ce? Nu pentru că  n-ar avea încredere în ceea ce fac, ci pentru că trăim într-o lume în care toţi ne pricepem la educaţie şi suntem specialişti în educaţie. Şi atunci, încrederea noastră scade. Ziua de astăzi înseamnă în primul rând o recăpătare a acestei încrederi. Cred că încă mai sunt oameni care fac foarte bine ceea ce fac. Dumneavoastră sunteţi unii dintre ei şi vă felicit pentru asta. În ceea ce priveşte performanţa, pot să vă spun că un elev extraordinar,  nu este niciodată  suficient. Un profesor extraordinar nu este niciodată suficient. Nici măcar întâlnirea dintre un elev extraordinar şi un profesor extraordinar nu reprezintă o garanţie a succesului. Trebuie să fie acea întâlnire de graţie în care să nu se ştie exact cine oferă şi cine primeşte. Şi-atunci ajung la al treilea punct - recunoştinţa. Mulţumesc colegilor pentru ceea ce fac, dar aş vrea să le mulţumesc elevilor noştri. Elevilor mei. Pentru că sunt atât de generoşi şi ne dau voie să învăţăm de la ei. Pentru că au curajul să ne spună atunci când nu avem dreptate. Pentru că împărtăşesc cu noi din energia lor atunci când simţim că nu mai putem.  Mă bucur să vă privesc pe toţi în ochi, sper să ne întâlnim şi anul  următor. La mulţi ani!".

Un moment magic a fost oferit de corul  Seminarului Teologic condus de prof. dr. Eugen Dan Drăgoi, dar şi de doi dintre elevii acestuia - Andrei Cocârlea şi Alin Munteanu - care reprezintă Galaţiul la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale şi care au interpretat în duet celebra arie "O sole mio".

REZULTATELE ELEVILOR ŞI PROFESORILOR DIN GALAŢI LA OLIMPIADELE NAŢIONALE 2017

Citit 8030 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2017 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.