La o săptămână de la lansare, ceasul inteligent costă 1.300 de lei

La o săptămână de la lansare, ceasul inteligent costă 1.300 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu puţine sunt firmele care s-au lăudat că vor scoate pe piaţă ceasuri inteligente care vor revoluţiona modul în care folosim acest obiect. Primii care au făcut-o cu adevărat sunt sud-coreeni de la Samsung. Galaxy Gear SM-V700 este un dispozitiv care se montează la încheietura mâinii şi arată ora. Acestea sunt şi singurele sale caracteristici datorită cărora îl numim ceas. În rest, tehnologia folosită pentru a-l crea ţine parcă de domeniul fantasticului pentru noi, cei neiniţiaţi. Şi nu vorbim despre indicarea presiunii sau a temperaturii, adică funcţii pe care le pot implementa cei mai mulţi dintre producătorii serioşi de ceasuri.

Gadgetul are o greutate de 73 de grame şi un display de 1.63 inci, care afişează la rezoluţie de 320x320. Are memorie internă de 512 Ram şi una de stocare de patru Gb. Procesorul are o frecvenţă de 800 de Mhz, ceasul beneficiind şi de tehnologia care-i permite să se conecteze prin bluetooth. Rezoluţia imaginii este de 1.9 şi avem focus auto cu sound and shot.

Potrivit Samsung România, preţurile nu ar trebui să sară de 300 de euro, cu tot cu TVA. Scump pentru gălăţeanul de rând, dar ieftin pentru pasionaţii de tehnologie care investesc multe zeci de mii de lei în gadgeturi. Altex îl dă la 1.299 lei.

Iată şi lista de aplicaţii instalate pe ceas:

Atooma - o platformă inteligentă care transformă Samsung GALAXY Gear într-un dispozitiv smart.

Banjo - le oferă utilizatorilor oportunitatea de a fi la curent cu noutăţile de la nivel global. Evernote - ajută la salvarea informaţiilor esenţiale surprinzând imagini importante.

Glympse - permite oamenilor să împărtăşească detalii despre locaţia în care se află, în timp real, permitand celor dragi să urmărească mişcările utilizatorului care poartă dispozitivul.

eBay - le permite utilizatorilor să efectueze tranzacţii pe eBay în timp real.

Line -  un serviciu de mesagerie disponibil în 230 de ţări din întreaga lume. MyFitnessPal - contorizează cuantumul de calorii consumate şi rezultatele exerciţiilor fizice, pentru o evidentă clară.

Path -  dezvoltată pentru a-i aduce pe utilizatori mai aproape de cei dragi.

Pocket - este o aplicaţie prin intermediul căreia utilizatorii pot salva informaţii pentru a le parcurge ulterior pe dispozitivele din universul GALAXY.

RunKeeper -  un antrenor personal care contorizează distanţele alergate.

TripIt - ii ajută pe utilizatori să îşi organizeze planurile de vacanţă.

Vivino Wine Scanner - îi ajută pe iubitorii de vin să identifice soiul, printr-o simplă fotografie. Servicii Samsung - Samsung Apps, ChatON.

Citit 3261 ori Ultima modificare Vineri, 04 Octombrie 2013 13:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.