Record de vânzări pentru Apple: 13 milioane de iPhone vândute în doar câteva zile

Record de vânzări pentru Apple: 13 milioane de iPhone vândute în doar câteva zile
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Grupul informatic american Apple Inc a anunţat că în primul weekend după lansarea noilor versiuni ale telefoanelor iPhone a vândut peste 13 milioane de exemplare de iPhone 6S şi 6S Plus, depăşind recordul înregistrat după ce a pus în vânzare precedentele versiuni, transmite AFP.

Anul trecut, când a dezvăluit modelele iPhone 6 şi 6 Plus, Apple a vândut 10 milioane de exemplare în primul weekend de la lansare, însă atunci grupul american a decis să amâne lansarea iPhone 6 şi 6 Plus pe piaţa din China, deoarece a aşteptat să primească aprobarea autorităţilor de reglementare.

Primul val de ţări pentru care iPhone 6s şi iPhone 6s Plus sunt disponibile oficial pentru precomenzi a fost format din SUA, Australia, Marea Britanie, Canada, China, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia. Smartphone-urile iPhone 6s şi iPhone 6s Plus, noile vârfuri de gamă ale Apple, au ajuns în România din 30 septembrie, la doar 5 zile de la lansarea oficială în SUA.

Smartphone-urile iPhone 6s şi iPhone 6s Plus au păstrat dimensiunile şi rezoluţiile display-ului - 4,7 inch, respectiv, 5,5 inch, însă vin cu multiple îmbunătăţiri. Camera principală are acum 12 megapixeli, oferind o redare a culorilor mai bună, chiar şi în condiţii de luminozitate slabă. De asemenea, poate filma la rezoluţie 4K. Camera frontală are 5 megapixeli, o veste foarte bună pentru cei care sunt pasionaţi de fotografii selfie, oferind posibilitatea de a folosi display-ul pe post de bliţ.

Smartphone-urile sunt cu 70 la sută mai rapide, iar performanţa grafică aproape că s-a dublat faţă de generaţia anterioară, datorită tehnologiei 3D Touch, care oferă acces la diverse meniuri, permite previzualizarea e-mailurilor şi aduce jocurile la un nivel superior.

Sursa: Agerpres        

Citit 3454 ori Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2015 10:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.