APLICAȚIE pe site-ul ASF. Gălăţenii pot afla online FONDUL de PENSII PRIVAT la care sunt repartizaţi

APLICAȚIE pe site-ul ASF. Gălăţenii pot afla online FONDUL de PENSII PRIVAT la care sunt repartizaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gălăţenii care au fost alocaţi aleatoriu la un fond de pensii administrat privat, în cadrul Pilonului II, pot solicita online să afle numele acestuia şi îl vor afla, în termen de maximum zece zile. Situaţia necunoaşterii denumirii fondului de pensii este, de altfel, una foarte larg răspândită la nivelul ţării. Conform Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), solicitările privind aflarea apartenenţei la un fond de pensii administrat privat reprezentau peste 90 la sută din obiectul petiţiilor referitoare la sectorul pensiilor private primite de către ASF.

Mai mult, în 2015, a fost înregistrată pe acest segment o creştere cu aproape 40 la sută a numărului de petiţii faţă de anul anterior (de la 817 la 1.129), formulate în principal de către participanţii alocaţi prin intermediul procesului de repartizare aleatorie la fondurile de pensii.

Problema se pare că s-a rezolvat. Printr-o aplicaţie lansată de ASF la sfârşitul săptămânii trecute şi disponibilă pe site-ul Autorităţii (http://asfromania.ro/scr/petitiiFP), participanţii în cadrul fondurilor de pensii administrate privat Pilonul II pot afla, în termen de maximum zece zile, denumirea fondului la care sunt alocaţi. Noul instrument oferă un plus de transparenţă şi scurtează timpul de soluţionare a acestui tip de solicitări, întregul proces fiind gestionat online.

Aplicaţia poate fi accesată, în condiţii de deplină siguranţă, atât de pe dispozitive desktop, cât şi de pe dispozitive mobile.

Citit 7351 ori Ultima modificare Luni, 29 August 2016 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.