Noi APLICAȚII mobile, în curând, pentru MEDICINA DE URGENȚĂ
Foto: Sursa foto: Internet

Noi APLICAȚII mobile, în curând, pentru MEDICINA DE URGENȚĂ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O aplicaţie mobilă care elimină adresele greşite transmise la 112, o alta prin care medicii rezidenţi îşi raportează activitatea direct de pe smartphone şi un sistem vocal care îi scuteşte pe asistenţi de completarea fişelor medicale. Sunt trei soluţii inovatoare pentru medicina de urgenţă, care au câştigat un concurs organizat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. 11 echipe de programatori au muncit fără oprire, timp de trei zile, iar în câteva luni câştigătorii îşi vor vedea ideile puse în practică.

De la medicii cu care au făcut echipă, tinerii programatori au aflat care sunt problemele din spitale şi ce ar putea schimba cu ajutorul tehnologiei. Una dintre aplicaţii le va uşura foarte mult treaba asistenţilor de la urgenţe. Nu vor mai pierde timp scriind de mână datele pacienţilor. În plus, vor completa fişele medicale printr-o simplă comandă vocală.

„E destul de sensibilă şi preia corect ce spui. Poate să fie chiar o soluţie de reducere foarte mult a timpului şi să vină în sprijinul personalului medical nu doar în unităţile de primiri urgenţe, ci şi pe ambulanţe”, a spus Raed Arafat, potrivit Digi24.

Adresele greşite anunţate la 112 ar putea deveni, de asemenea, istorie. Cu ajutorul unei alte aplicaţii mobile şi a unui sistem GPS, oamenii îşi pot înregistra datele personale, astfel încât atunci când sună după ajutor, salvatorii să ştie cine şi de unde sună. „Ideea este foarte bună şi chiar o să propunem să aveţi o discuţie cu cei care gestionează 112, pentru că ajută mult, a afirmat Raed Arafat.

O altă aplicaţie câştigătoare este cea care le permite medicilor rezidenţi să îşi raporteaze activitatea direct de pe smartphone, în doar 30 de secunde. Timp preţios câştigat de rezidenţi, care acum sunt nevoiţi să fac totul din faţa unui calculator. Trei echipe de programatori au primit premii în bani pentru aplicaţiile dezvoltate, dar şi asigurarea că ideile lor vor fi puse în practică.

Citit 5900 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2016 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.