Prima NINSOARE A BLOCAT Galaţiul (FOTO&VIDEO)
Foto: Poftiţi la coadă!

Prima NINSOARE A BLOCAT Galaţiul (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi ninsoarea a început dinainte de ora 12,00, puţin înainte de lăsarea înserării niciun utilaj care să împrăştie material antiderapant nu putea fi văzut pe străzile Galaţiului. Cu atât mai puţin în zonele cu mari probleme de trafic, cum sunt intrările de sud şi vest ale oraşului, ambele cu drumuri în pantă.

Sensul giratoriu de la intrarea dinspre Tecuci era copleşit de autovehiculele ce aşteptau să străbată intersecţia către oraş sau centură. Cei care făceau la dreapta, pe bulevardul Galaţi, mai aveau scăparea unei "scurtături" pe trotuar, în dauna pietonilor care era astfel goniţi, evident, pe carosabil. Timpul de aşteptare de la intersecţia cu drumul către Barboşi, de pe unde începea coada, era de aproximativ 20 de minute. Bară la bară, în miros de motor încins şi ambreiaj fumegând.

Prioritate pe bază de amabilitate

La intersecţia bulevardului George Coşbuc cu strada Aurel Vlaicu, semafoarele au luat o pauză. În lipsa dirijării luminoase, doar amabilitatea participanţilor la trafic şi toleranţa pentrtu inerentele forţări ale intersecţiei să nu se soldeze cu accidente.

 

 

În tot periplul nostru prin jumătate de oraş nu am întâlnit vreun utilaj care să împrăştie material antiderapant sau măcar mormane de nisip din care "să ne servim" singuri, în caz de nevoie.

Citeşte şi: PRIMA NINSOARE la Galaţi: Utilajele pentru DESZĂPEZIRE, SCOASE din bază

Autorităţile au declarat că utilajele îşi vor face simţita pe străzi după orele 18. Iată însă că ar fi fost mare nevoie de ele cu ore bune înainte de acest termen şi şoferii gălăţeni au toate motivle să constate, a câta oară?, că iarna nu-i ca vara ci, ca întotdeauna, surprinzătoare.

 

Citit 3345 ori Ultima modificare Vineri, 28 Noiembrie 2014 23:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.