PRIMĂRIA Galați cumpără Maternitatea "Buna Vestire"

PRIMĂRIA Galați cumpără Maternitatea "Buna Vestire"
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Deşi opiniile aleşilor au fost diferite, printre cei care au votat împotrivă ori s-au abţinut fiind voci care au susţinut oportunitatea construirii unei maternităţi noi, la şedinţa de marţi a Consiliului local s-a decis că e oportună investiţia în clădirea actuală.

Cu un vot împotrivă, din partea doctorului Gheorghe Bugeag (ALDE), şi abţinerea consilierelor Nicoleta Badiu, Oana Iurescu (PMP) şi Simona Vreme (independentă), Consiliul Local a aprobat cumpărarea imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Buna Vestire”, de pe strada Dr. Nicolae Alexandrescu nr. 99.

Preţul total de vânzare a imobilului (teren şi construcţii) este de 1.100.000 euro, fără TVA, la care s-a ajuns în urma negocierilor care plecaseră de la o ofertă iniţială de 1.463.000 de euro. Dacă Primăria va achita preţul integral până pe 10 mai, va fi scutită de chiria pe primele cinci luni ale acestui an, caz în care suma efectiv achitată va fi, potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, de 1.052.000 de euro.

Edilul s-a arătat surprins că aleşii care s-au abţinut sau au votat împotrivă au fost trei doamne şi un doctor! „V-am spus de data trecută că îmi doresc o maternitate nouă tocmai pentru că sunt mamă şi pentru că am contactat o bacterie din spital! Tocmai din respect pentru mame şi copii ne dorim ceva nou!”, a spus Nicoleta Badiu. „Doctorii ştiu ce înseamnă o maternitate veche”, a replicat Bugeag.

În opinia primarului, achiziţia maternităţii „este un lucru firesc pe care îl facem în momentul de faţă: este singurul spital nemodernizat din Galaţi, care poate beneficia de investiţii cu fonduri europene. Prin urmare cred că e un prim pas pentru a intra în normalitate şi pentru a ridica nivelul actului de medicină”.

În cazul în care nu se va concretiza vânzarea, contractul de închiriere va fi prelungit, iar Primăria va plăti în continuare chirie Fundaţiei Caritatea.

Citit 9308 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2017 01:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.