Avocaţii, între alegeri şi reclamaţii

Avocaţii, între alegeri şi reclamaţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Baroul Galaţi sunt deschise listele pentru cei care doresc să se înscrie în cursa alegerilor decanului şi consilierilor, eveniment programat pentru 14 ianuarie. Până acum, în competiţia pentru şefia Baroului s-au înscris avocaţii Ion Popa şi Irina Câmpureanu Toader pe lista consilierilor, aşteptându-se şi alte candidaturi.

Întrebată dacă se va înscrie pe lista pentru ocuparea fotoliului decanului, avocatul Domnica Toader a negat categoric. „Nu, nici nu mă gândesc. Să vină oamenii tineri, cu putere de muncă. Eu am ce să fac”, a spus apărătorul care a declanşat evenimentele ce au dus la debarcarea fostului decan Mircea Breahnă. Rămâne de văzut însă care va fi forma finală a listelor pe care se vor înscrie candidaţii pe toate forurile de conducere din Barou. De toate formalităţile care ţin de organizarea unei Adunări Generale în care se vor desfăşura şi alegerile se ocupă Consiliului Baroului, ales în 2007, potrivit deciziei Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR).

Situaţie financiară sub semnul întrebării

Probleme însă cu siguranţă vor fi, iar avocatul Toader ne-a spus ieri că a intrat în posesia unor informaţii, dar şi a unor acte care evidenţiază nereguli grave în gestiunea instituţiei. „În iulie 2008, spre exemplu, doi avocaţi care făceau parte din conducerea Baroului au primit ajutoare, unul de aproape 96 de milioane de lei (vechi n.r.) şi altul de 60 de milioane de lei vechi, în vreme ce avocaţi foarte bolnavi au primit ajutoare foarte mici. S-au dat bani mulţi şi în mod nejustificat, acesta este motivul pentru care am cerut să se pună pe site-ul Baroului anexele raportului de expertiză extrajudiciară pentru ca toată lumea să vadă unde s-au dus banii şi, de asemenea, să mi se comunice procesele verbale care apar în hotărârea 3 (prin care a fost suspendat Consiliul de Administraţie al Filialei Galaţi a Casei de Asigurări a Avocaţilor, n.r.)”, ne-a spus Domnica Toader. După cum se vede, lucrurile sunt departe de a se opri, de remarcat fiind faptul că totul vine după opt ani de zile, timp în care s-au desfăşurat cele două mandate ale vechii conduceri.

Citit 2523 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2011 09:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.