În dosarul "mită pentru pensii", asistentele medicale rămân după gratii

În dosarul "mită pentru pensii", asistentele medicale rămân după gratii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost respins recursul celor două asistente din Galaţi arestate pe 2 decembrie la Bucureşti la propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Ionescu Adriana şi Luminiţa Tirim au atacat decizia Tribunalului din capitală, dar Curtea de Apel Bucureşti a considerat că măsura luată a fost una legală. Reamintim că cele două au fost acuzate de dare de mită.

Mai exact pentru a scăpa de un dosar ce se afla în lucru la procurorii Parchetului Tribunalului, au fost dispuse să dea 50.000 de lei unui ofiţer din Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). Au fost prinse în flagrant şi închise. Totul a plecat de la sesizarea făcută de responsabili din Casa Judeţeană de Pensii, care au descoperit nereguli în patru dosare prin care fuseseră date pensii de invaliditate.

Pentru a putea vedea dimensiunea faptelor, cei din Casa de Pensii au dispus constituirea unei comisii care analizează acum în jur de 2.200 de dosare. Toate datele vor fi predate anchetatorilor. Potrivit comunicatului celor de la DNA, în dosarul care acum a fost declinat celor de la centru erau cercetate mai multe cadre medicale.

Citit 2574 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2011 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.