Contrabanda cu ţigări recunoscută este pe jumătate iertată

Contrabanda cu ţigări recunoscută este pe jumătate iertată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marian Ionel Cava şi Vasile Cristinel Desis, care au fost prinşi anul acesta, în luna septembrie, cu 56.000 de pachete de ţigări, au fost condamnaţi de Tribunalul Galaţi la pedepse cu închisoarea de doi ani şi trei luni, respectiv trei ani şi jumătate.

Captura a fost considerată un record la acel moment, iar pedepsele mici se datorează faptului că ambii au ales să-şi recunoască fapta aşa cum a fost prezentată de procurorii gălăţeni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Potrivit legii, în schimbul recunoaşterii se aleg cu pedepse reduse cu o treime faţă de ceea ce li s-ar cuveni.

Reamintim că, potrivit celor de la DIICOT, inculpaţii erau sub urmărire încă din iulie, flagrantul fiind organizat pe 27 septembrie. Ca urmare a acesti acţiuni, poliţiştii de frontieră au descoperit 1.120.000 ţigarete (56.000 pachete de ţigări) marca „Plugarul”, cu timbru Republica Moldova,care fuseseră  transportate cu o autoutilitară „Peugeot Boxer”. Cei doi au declarat atunci că tutunul a fost trecut din Moldova peste Prut cu ajutorul unor bărci.

Anchetatorii au stabilit atunci că ţigările urmau să fie transportate până în Galaţi şi predate altor persoane. După ce în noiembrie, cei doi au fost trimişi în judecată pentru contrabandă, aderare sau constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat, în decembrie s-a dat prima soluţie. Judecătorii Tribunalului au dat pedepse privative de libertate, dispunând confiscarea celor 56.000 de pachete, dar şi ca fiecare dintre inculpaţi să achite cheltuieli de judecată în valoare de câte 1.000 de lei. Decizia Tribunalului nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel.

Citit 4585 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2011 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.