Până la soluţionarea definitivă a cauzei, Curtea de Apel i-a dat dreptate fostului adjunct al IPJ

Până la soluţionarea definitivă a cauzei, Curtea de Apel i-a dat dreptate fostului adjunct al IPJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarul-şef Doru Geru a contestat la Curtea de Apel Galaţi dispoziţia de sancţionare nr. S/7009 emisă de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) în data de 31 octombrie 2011, dispoziţie prin care adjunctul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi  era trecut într-o funcţie inferioară. Potrivit site-ului Curţii de Apel, magistraţii gălăţeni au amânat de două ori cauza, iar la al treilea termen, cel de pe 9 ianuarie, au admis cererea formulată de Doru Geru.

Conform deciziei luate de judecătorii Curţii de Apel Galaţi, afişată pe http://portal.just.ro, Curtea de Apel Galaţi „dispune suspendarea efectelor Dispoziţiei de sancţionare nr. S/7009 din 31.10.2011 emisă de către IGPR prin care reclamantul Geru Doru a fost sancţionat cu trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, respectiv funcţia de ofiţer specialist I”.

Altfel spus, fostul adjunct al IPJ trebuie, cel puţin din punct de vedere juridic, repus în funcţie. În aceeaşi decizie, magistraţii spun că efectele dispoziţiei de sancţionare sunt suspendate până la „soluţionarea în fond a contestaţiei formulate împotriva Dispoziţiei de mai sus”. Cauza a rămas în continuare pe rolul Curţii, primind un nou termen pe data de 20 februarie. Decizia magistraţilor poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare. 

Am încercat să aflăm cum va fi tratată problema la IPJ Galaţi, dar am fost îndrumaţi către IGPR. Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, purtătorul de cuvânt al IGPR Christian Ciocan ne-a declarat că nu deţine informaţii cu privire la decizia instanţei, dar, cu titlu general, Poliţia Română pune în aplicare deciziile judecătoreşti.

Citit 2547 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2012 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.