Avocaţii gălăţeni îşi aleg conducătorii

Avocaţii gălăţeni îşi aleg conducătorii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atmosfera „de alegeri” din Baroul Galaţi este una agitată, presărată cu zvonuri considerate de unii bune, de alţii nedrepte, asta în funcţie de taberele din care fac parte cei care le aud şi le transmit mai departe. Deocamdată cei care şi-au anunţat oficial candidaturile pentru fotoliul de decan sunt avocaţii Nelu Popa şi Gabriel Guriţă.

Acesta din urmă ne-a spus că s-a înscris şi pe lista pentru consilieri ai Baroului, dar „preponderenţa este spre funcţia de decan”. În prima parte a săptămânii, zvonurile l-au dat drept aspirant la această funcţie şi pe avocatul Mircea Breahnă, pentru ca spre finalul săptămânii să se vorbească de dorinţa acestuia de a ocupa funcţia de şef al Casei de Asigurări a Avocaţilor (CAA). Tot în rândul zvonurilor intră şi faptul că avocaţii din Tecuci, ce fac parte din Barou, nu ar veni la adunarea generală, tocmai pentru a boicota alegerile, pentru că acestea nu ar putea ţi ţinute dacă nu există cvorum, adică în jur de 230 de avocaţi din cei 465. Presupusa lor absenţa lor este pusă pe seama faptului că Mircea Breahnă face parte din rândul apărătorilor tecuceni.

Ar mai trebui spus şi că s-au făcut liste prin care fiecare dintre apărători să anunţe dacă va fi sau nu prezent şi numai zece au spus că vor absenta, alţi 15 fiind în concediu medical. Facem precizarea că astăzi se va şti cu siguranţă cine va candida şi pentru ce funcţie. Reamintim că toate aceste zvonuri vin pe fondul anulării alegerilor de la finele lui 2011, suspendării conducerii Casei de Asigurări a Avocaţilor pentru „nereguli financiare” şi a unei plângeri penale în acest sens pentru care s-a anunţat că este cercetată contabila Baroului.

Citit 2917 ori Ultima modificare Vineri, 13 Ianuarie 2012 22:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.