Ghidigeni - raiul evazioniştilor. Administrator arestat pentru spălare de bani

Ghidigeni - raiul evazioniştilor. Administrator arestat  pentru spălare de bani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cătălin Titi Oiţă, de 37 de ani, administrator al unei societăţi comerciale din Ghidigeni, a fost arestat pentru 29 de zile, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. „Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada septembrie - decembrie 2010, inculpatul a înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma de 490.062 lei. Banii proveniţi din evaziunea fiscală au fost cheltuiţi de inculpat în diferite scopuri personale. Inculpatul şi-a recunoscut fapta în faţa organelor de cercetare penală”, ne-a explicat Liliana Istrate, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

„Avem deja în lucru mai multe dosare cu administratori de firme din Ghidigeni, acuzaţi de evaziune fiscală. Unul dintre ei a şi fost condamnat la prima instanţă”, a completat Liliana Istrate. Se pare că acesta este primul administrator cu studii superioare acuzat de evaziune fiscală, restul inculpaţilor având maximum opt clase. De asemenea, în acest caz este vorba despre cel mai mic prejudiciu înregistrat la Ghidigeni, restul ajungând chiar şi la 800.000 de lei. Principala activitate a evazioniştilor din localitatea gălăţeană este comerţul cu vite.

Procurorii continuă cercetările în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, dar cercetează şi alte firme suspecte de aceleaşi tipuri de fapte penale.

Citit 3186 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2012 15:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.