"Dosarul Volaret" a ajuns la Tribunal cu 22 de victime

"Dosarul Volaret" a ajuns la Tribunal cu 22 de victime
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a finalizat “dosarul Volaret”, care anul trecut a ţinut capul de afiş al presei, din cauza ţepei imobiliare date prin agenţia cu acelaşi nume. Au fost trimişi în judecată şapte inculpaţi: Brânduşa Miron, Brigitta Pilat, Aneta Bârhală, Mariana Stănilă, Gheorghina Eva Rusu, Mihaela Podaru, Mircea Zain. Dosarul numără 22 de părţi vătămate care, probabil, vor cere despăgubiri de la cei găsiţi vinovaţi.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Acesta a fost făcut public la începutul anului trecut, când au fost reţinute şi arestate Brânduşa Miron, Brigitta Pilat, Aneta Bârhală şi Mariana Stănilă. Procurorii au cerut mandate pentru cele patru, susţinând că, prin intermediul agenţiei "Volaret", au vândut apartamente de mai multe ori, astfel că proprietarii s-au trezit la realitate atunci când dorind să-şi ia bunul au constatat că sunt mai mulţi pe acelaşi spaţiu locativ. Cele patru au stat arestate până în mai 2011, când Curtea de Apel le-a pus în libertate. S-a vorbit la acel moment de un prejudiciul de aproape jumătate de million de euro, iar părţile vătămate nu conteneau să-şi strige nemulţumirea vizavi de situaţia în care fuseseră puse.

Acum, la mai bine de un an de la izbucnirea scandalului, dosarul a ajuns la instanţă. Joi, procurorii DIICOT au solicitat ca pentru Miron, Pilat, Bârhală şi Stănilă să se menţină măsura de a nu părăsi localitatea, iar pentru ceilalţi doi cea de a nu pleca din ţară.

Citit 2590 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2012 09:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.