A dat o ţeapă de 10 miliarde iar acum contestă pedeapsa

A dat o ţeapă de 10 miliarde iar acum contestă pedeapsa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Mihăiţă Oţelea, acuzat că ar fi dat o ţeapă de zece miliarde de lei vechi Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, a atacat decizia prin care Tribunalul l-a condamnat la patru ani şi jumătate, pentru înşelăciunea comisă în urmă cu zece ani. Până acum s-au derulat două termene de judecată la Curtea de Apel, fără să se fi întâmplat ceva, următoarea întâlnire fiind programată pentru septembrie.

Cercetarea penală a trecut prin mâinile tuturor structurilor posibile, începând cu parchetele simple, poliţie, continuând cu procurorii de la Parchetul Naţional Anticorupţie, trecând şi pe la cei de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Condamnatul de acum a declarat că proiectele le-ar fi câştigat cu ajutorul conducerii din 2002  a AJOFM, către care ar fi plecat bijuterii din aur şi argint, dar şi sume de bani, toate depăşind 70.000 de euro. Cercetarea penală a trecut astfel şi peste Manon Cristoloveanu, Carmen Tofan, Elena Pălimaru, şefe pe atunci ale instituţiei, dar singurul care a ajuns în instanţă a fost Oţelea. El a contractat proiectele în numele societăţii Social Trade, condusă pe atunci de soţia lui. Unul dintre proiecte a avut o valoare de aproape 56 de miliarde de lei vechi, la nivelul lui 2002. Abia în 2008, dosarul a ajuns în ograda Tribunalului, care a dat o primă soluţie abia anul acesta, în ianuarie. Au fost audiaţi nu mai puţin de 179 de martori, cele trei foste şefe, dar şi primari sau ex-edili ai comunelor gălăţene implicate în proiectele de acum un deceniu. Dosarul a avut nevoie de patru luni ca să ajungă la Curtea de Apel, procesul începând în iunie, foarte aproape de vacanţa judecătorească

Citit 3652 ori Ultima modificare Luni, 13 August 2012 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.