Ciobanii din Scânteieşti, condamnaţi la 26 de ani de închisoare

Ciobanii din Scânteieşti, condamnaţi la 26 de ani de închisoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Stăpânul stânei de la Scânteieşti şi un fost angajat al său au primit 12 ani, respectiv, 14 ani de puşcărie, pentru o crimă comisă în urmă cu mai bine de şase ani.

Procurorii au stabilit că Ştefan Patriche şi Pavel Covaci l-au ucis în bătaie pe Dănuţ Roşca, un tânăr adus din localitatea vasluiană Murgeni ca să muncească la stână. Pentru că nu a vrut să mulgă oile, Roşca a fost fugărit de Covaci până într-o pădure din apropiere. Ca să-l poată bate, Covaci l-a legat de mâini cu o sârmă şi l-a lovit cu pumnii şi picioarele până l-a omorât. Procurorii au arătat că Patriche i-ar fi învăţat pe martori să spună că totul a fost un accident şi că Roşca s-a răsturnat cu căruţa, accidentându-se.

Pedepsele din acest dosar sunt atât de mari din cauză că s-au contopit cu alte condamnări, de la o crimă rămasă în memoria publică, de la anchetarea căreia au apărut dovezi legate de asasinarea lui Roşca. Este vorba de uciderea lui Ion Oltean, bătrânul bătut şi dus cu maşina la Bârlad, unde locuia şi unde a şi decedat. El a fost găsit lângă calea ferată, acolo unde-l abandonase Ştefan Patriche.

Procurorii au stabilit că omorul a fost comis de cei doi, nominalizaţi mai sus, plus Nicu Ţecu. În timpul acestei anchete au apărut şi dovezile în legătură cu moartea lui Roşca.

Citit 2270 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2013 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.