Acuzat de crimă, un cioban din Scânteieşti şi-a acceptat pedeapsa

Acuzat de crimă, un cioban din Scânteieşti şi-a acceptat pedeapsa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Stăpânul stânei de la Scânteieşti unde s-a dovedit că, până acum, ar fi fost comise două crime s-a aflat, de curând, la Curtea de Apel, şi a atacat decizia primită pentru cea de-a doua crimă. Ştefan Patriche, zis Boieru, şi Pavel Covaci, zis Paulică, au fost condamnaţi de judecătorii Tribunalului la 12 ani, respectiv, 14 ani de închisoare, după ce Parchetul i-a trimis în judecată pentru moartea lui Dănuţ Roşca.

La ultimul termen de la Curte, Covaci a renunţat să se mai judece, astfel că hotărârea Tribunalului a rămas definitivă în ceea ce-l priveşte. În schimb, Patriche a ales să rămână pe poziţii, solicitând un termen până la care să-şi angajeze un avocat. Şedinţa a fost marcată şi de supărarea acestuia că este strigat atât cu nume şi prenume, cât şi cu poreclele "Boieru" şi "Gabonţu". "Pe mine nu mă strigă nimeni aşa, Poliţia mi-a dat numele astea", a susţinut omul. "La Cod aşa se spune, strigarea se face cu numele, prenumele şi porecla inculpatului, drept urmare aşa facem şi noi", i-a explicat judecătorul.

Cei doi inculpaţi sunt acuzaţi că ar fi avut fiecare câte o contribuţie la moartea lui Roşca, un tânăr din comuna vasluiană Murgeni, adus la Scânteieşti pentru a lucra la stâna lui Boieru. Conform anchetatorilor, tânărul a fost bătut până ce şi-a dat ultima suflare. Potrivit procurorilor, Covaci a fost cel care i-ar fi cerut lui Roşca să se trezească şi să aibă grijă de animale. Acesta ar fi refuzat şi ar fi fugit spre pădurea din apropiere. Covaci l-ar fi urmărit, l-ar fi prins şi l-ar fi legat cu o sârmă, iar apoi l-ar fi bătut cu pumnii şi picioarele, lăsându-l fără suflare. După ce a aflat de moartea angajatului său, Patriche le-ar fi cerut celorlalţi să nu spună ce-au auzit şi ce-au văzut, ci să declare că Roşca a venit cu căruţa în viteză, aceasta s-ar fi răsturnat şi tânărul s-ar fi lovit în cădere. Pentru acest lucru, a fost acuzat de favorizarea infractorului.

Această a doua crimă a fost descoperită în timp ce ambii condamnaţi erau cercetaţi pentru moartea altui cioban, adus tot din Vaslui, Ion Olteanu. Procurorii au stabilit că bătrânul a fost agresat atât de Covaci, cât şi de un alt angajat al lui Patriche. Ulterior, omul a fost transportat de Patriche la Bârlad şi lăsat lângă calea ferată. Olteanu a murit în spital, la o săptămână după ce a fost găsit abandonat.

Citit 1868 ori Ultima modificare Luni, 16 Decembrie 2013 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.