CSM a pus pe masa lui Traian Băsescu excluderea fostului procuror DNA, Mihaela Agheniţei

CSM a pus pe masa lui Traian Băsescu excluderea fostului procuror DNA, Mihaela Agheniţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis să înainteze către preşedintele României propunerea de eliberare din funcţie a procurorului Mihaela Agheniţei, ca urmare a excluderii sale din magistratură.

Sancţiunea a fost dată de către CSM ca urmare a scandalului izbucnit anul trecut. Atunci, DIICOT a făcut public faptul că Agheniţei, procuror la Parchetul Tribunalului Brăila, este cercetată pentru favorizarea infractorului. Procurorii DIICOT îi reproşau fostei lor colege că pe vremea când lucra în DNA Galaţi l-ar fi ajutat pe Mihail Boldea într-un dosar în care acesta era denunţător.

Dosarul cu pricina a ajuns la Tribunal cu doi inculpaţi, dintre care unul, care a ales să recunoască toate acuzaţiile DNA, este deja condamnat definitiv la închisoare. Celălalt a ales calea procesului obişnuit şi se judecă acum la Curtea de Apel, care este ultima instanţă, după ce Tribunalul l-a condamnat la opt luni cu suspendare.

Totul a plecat de la denunţul făcut din arestul Poliţiei de către fostul parlamentar Mihail Boldea. Acesta a spus că, în schimbul a 400.000 de lei, cei doi îi promiseseră eliberarea. Inculpaţii au pretins că au legături cu anchetatorii DIICOT Galaţi, care ar fi trebuit să nu mai ceară prelungirea mandatului de arestare. Deocamdată, dosarul de la DIICOT al ex-procurorului Agheniţei se află în lucru. Mai trebuie spus faptul că, potrivit legislaţiei actuale, orice denunţ care se materializează într-un dosar penal îi aduce denunţătorului înjumătăţirea condamnării.

Mihail Boldea are două dosare în curs de judecată. Unul este instrumentat de DIICOT, unde Boldea şi alţi 19 inculpaţi sunt acuzaţi că ar fi dat un tun imobiliar estimat de procurori la un milion de euro. Celălalt este al DNA, unde Boldea şi alţi cinci inculpaţi sunt acuzaţi că ar fi luat circa 40 de hectare de teren printr-un fals, prejudiciul fiind estimat la 22 de milioane de euro. Deocamdată, aceste anchete, aflate în timpul judecăţii, s-au lăsat cu excluderea din magistratură a unui procuror. Decizia CSM aşteaptă acum doar semnătura lui Traian Băsescu, pentru a se materializa.

Citit 1566 ori Ultima modificare Luni, 07 Aprilie 2014 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.