Judecata publică a fostului prefect de Galaţi începe pe 6 mai

Judecata publică a fostului prefect de Galaţi începe pe 6 mai
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul fostului prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, a ieşit din camera preliminară, astfel că din 6 mai, data primului termen, acesta va fi judecat în şedinţă publică. De asemenea, Tribunalul a decis că sunt legale rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată cei cinci inculpaţi, administrarea probelor, dar şi modul în care s-a efectuat urmărirea penală.

În acest proces vor fi judecaţi, alături de Bocăneanu, Vasile Balaban, fostul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Carmen Cotan, Bogdan Topală şi Laurenţiu Budur. Scandalul a izbucnit pe ultima sută de metri a anului trecut, când procurorii DNA au percheziţionat birorurile Prefecturii şi ale Serviciului Judeţean de Evidenţă a Persoanei (SJEP), precum şi casa lui Bocăneanu. Acesta a fost acuzat că a intervenit la directorul SJEP pentru a o angaja pe Carmen Cotan, în urma unui concurs pentru care vroia să i se furnizeze subiectele protejatei sale. De asemenea, Bocăneanu ar fi intervenit şi pentru ca Vasile Balaban să ajungă în fruntea ISU Galaţi, pentru Topală ca acestuia să i se şteargă nişte amenzi pe care le-ar fi primit pentru că a condus cu viteză, dar şi pentru Budur ca să primească un contract ce urma să fie achitat de Consiliul Judeţului.

Odată ce probele din timpul urmăririi penale au fost găsite legale, pe parcursul procesului acestea nu vor mai putea fi contestate. De altfel, acest dosar este primul caz al DNA Galaţi pe procedura penală nouă, lucru care le va permite gălăţenilor să vadă cât va scurta judecata nou-introdusa cameră preliminară, în care sunt analizate cu boldul probele care au dus dosarul către instanţă şi care durează 60 de zile.

Citit 2723 ori Ultima modificare Luni, 21 Aprilie 2014 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.