Deşi greva a încetat, Transurb vrea ca protestul să fie declarat ilegal

Deşi greva a încetat, Transurb vrea ca protestul să fie declarat ilegal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul în care conducerea Transurb a cerut încetarea grevei şi declararea ilegală a acesteia, reprezentanţii salariaţilor au depus o întâmpinare prin care vor să se constate că acţiunea este inadmisibilă. La Tribunal, atât sindicaliştii, cât şi angajatorul au avocaţi care le reprezintă interesele.

Primii au arătat că greva spontană a încetat încă din 1 aprilie, la ora 19.00, astfel că, din punctul lor de vedere, nu ar mai exista obiectul procesului. De asemenea, avocaţii mai arată că salariaţii au fost daţi în judecată pentru că au făcut grevă, fără a se trece pe la mediere, procedură acum obligatorie. Sindicaliştii mai spun că acţiunea spontană care a avut loc pe 31 martie - 1 aprilie nu a fost iniţiată de ei, dar, în ciuda acestui aspect, în dimineaţa izbucnirii grevei, s-ar fi asigurat o treime din transportul public, aşa cum prevede legea.

La rândul său, pe 2 aprilie, conducerea Transurb a venit în instanţă cu o adresă prin care completează tabelul în care există deja 143 de grevişti daţi în judecată. Societatea de transport arată că, deşi greva a încetat, doreşte ca instanţa să constate caracterul ilegal al protestului.

Din acţiunile aflate la dosarul cauzei reiese că totul ar fi pornit de la diagramele transportului ce se efectua sâmbăta şi duminica. Sindicaliştii susţin că diagrama ar fi fost modificată unilateral, şoferii trezindu-se că autobuzele trebuiau să iasă pe trasee cu o ritmicitate de 60 - 80 de minute, lucru ce ar fi provocat mari nemulţumiri în rândul călătorilor şi ar fi dus la scandal între aceştia şi angajaţii Transurb.

Pentru a le oferi tuturor posibilitatea să studieze acţiunile adversarilor, Tribunalul a dat un termen de judecată, pentru 6 mai.

Citit 1612 ori Ultima modificare Luni, 21 Aprilie 2014 13:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.