Ministerul Muncii, bun de plată/ "Mustrat" de instanţă, Petrea şi-a păstrat funcţia

Ministerul Muncii, bun de plată/ "Mustrat" de instanţă, Petrea şi-a păstrat funcţia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul a înlocuit sancţiunea disciplinară a destituirii lui Ionel Petrea, şeful ITM Galaţi, cu mustrarea scrisă. Judecătorii au obligat Ministerul Muncii să-i achite lui Petrea drepturile salariale pe întreaga perioadă cât a fost suspendat din postul de inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), 19.779 de lei, dar i-au respins acestuia cererea de daune morale de 15.000 de lei, considerând-o nefondată. De asemenea, prin decizia Tribunalului, Ministerul Muncii trebuie să achite 1.000 de lei cheltuieli de judecată şi pentru Petrea. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel, dar practic îi consfinţeşte postul lui Ionel Petrea.

Anul trecut, acesta a fost destituit din postul de inspector şef printr-un ordin. Petrea a atacat în instanţă actul, solicitând suspendarea ordinului şi apoi anularea acestuia, reintegrarea în muncă pe funcţia deţinută sau pe un post de execuţie, plata salariilor şi daune morale pentru felul în care a fost concediat şi care i-ar fi ştirbit imaginea câştigată de-a lungul timpului.

Ministerul a susţinut că demiterea lui Petrea s-ar fi produs din cauză că, în cursul anului 2011, acesta a fost, aproximativ 14 ore, la diferite cursuri de instruire şi formare şi nu la programul instituţiei.

În urmă cu exact un an, Tribunalul a suspendat ordinul Ministerului Muncii, decizia a rămas definitivă la Curtea de Apel, iar Ionel Petrea s-a putut întoarce la muncă, în vreme ce la Tribunal s-au judecat celelalte solicitări. Ieri, 1 iulie, instanţa a anulat în parte ordinul de destituire. "Admite în parte contestaţia. Anulează în parte Ordinul nr. 685/12.04.2013 emis de pârât, în sensul că înlocuieşte sancţiunea disciplinară de destituire din funcţia publică în sancţiunea constând în mustrare scrisă". Ministerul Muncii poate contesta şi rămâne de văzut cum va evolua procesul la Curtea de Apel, unde hotărârea va deveni definitivă.

Mai citiţi şi: Fostul şef al ITM Galaţi a dat Ministerul Muncii în judecată. Ionel Petrea cere despăgubiri de 15.000 de lei

Citit 1639 ori Ultima modificare Marți, 01 Iulie 2014 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.