Se cere revizuirea SENTINŢEI crimei de la "Sfântul Mina", după mai bine de trei ani

Se cere revizuirea SENTINŢEI crimei de la "Sfântul Mina", după mai bine de trei ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Crima comisă în preajma Bisericii "Sfântul Mina" din Galaţi, în mai 2011, revine în actualitate, prin faptul că unul dintre inculpaţi cere acum revizuirea sentinţei în ceea ce-l priveşte. Este vorba despre Costel Ichim, condamnat definitiv la cinci ani de puşcărie de către magistraţii Curţii de Apel. Iniţial, Tribunalul i-a dat 15 ani de carceră, Curtea a modificat sentinţa în ceea ce-l priveşte pe el şi pe George Stroiu, condamnat la 18 ani şi patru luni de prima instanţă şi la 14 ani de cea de-a doua.Înalta Curte a păstrat decizia celei de-a doua instanţe gălăţene.

Costel Ichim a solicitat, anul acesta, în mai, revizuirea sentinţei. Zilele trecute, Tribunalul a amânat până pe 30 iulie luarea unei decizii în acest caz. Costel Ichim a fost pus în libertate pe parcursul judecării dosarului şi a rămas aşa până când condamnarea a primit decizie definitivă.

Reamintim că pe 25 mai 2011, lângă Biserica „Sfântul Mina”, Ichim şi Stroiu s-au încăierat cu fraţii Mustaţă. Marian Mustaţă a fost înjunghiat şi a decedat, iar Giani Mustaţă, deşi înjunghiat, a supravieţuit. Salvarea a fost anunţată în jurul orei 21.00, dar nu l-a luat decât pe ultimul, Marian fiind găsit mort în jurul orei 1.00. Această realitate a fost folosită în apărarea lui Stroiu şi a lui Ichim, avocatul susţinând că Marian ar fi fost ucis de altcineva şi în altă împrejurare, nu în încăierarea anchetată în acest dosar.

Rămâne de văzut dacă judecătorii Tribunalului vor avea de data aceasta o altă părere şi vor revizui sentinţa, aşa cum solicită Ichim.

CITEŞTE ŞI: Scandal între avocat şi magistraţi în dosarul crimei de la "Sfântul Mina"

Citit 2682 ori Ultima modificare Luni, 28 Iulie 2014 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.