Decizie DEFINITIVĂ/ Panetta NU POATE PLECA în Italia!

Decizie DEFINITIVĂ/ Panetta NU POATE PLECA în Italia!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cererea lui Isidoro Panetta de a părăsi România pentru a se trata la o clinică din Milano a fost respinsă de magistraţii Tribunalului Galaţi. Decizia este definitivă.

Pe 22 iulie, Isidoro Panetta a solicitat instanţei să-i ridice controlul judiciar, pentru a putea să meargă în Italia, ţară al cărei cetăţean este. Avocatul său a vorbit despre o operaţie pe care Panetta a făcut-o la Cluj şi despre faptul că la Milano ar putea să facă investigaţii mult mai amănunţite. Nu este prima dată când Panetta cere să plece din ţară şi până acum nu a avut câştig de cauză. Procurorul DIICOT s-a opus categoric, pe motiv că cetăţenia italiană i-ar putea da posibilitatea de a rămâne acolo.

Panetta, cunoscut sub porecla de „Americanul”, este acuzat de DIICOT de contrabandă cu ţigări, dar şi că ar fi introdus în ţară valută falsă, prejudiciul fiind estimat la 635.100 de lei. Italianul a fost acuzat alături de alţi zece inculpaţi, câţiva dintre aceştia recunoscându-şi faptele aşa cum le-au prezentat procurorii în rechizitoriu, lucru care, potrivit legii, le-a adus condamnări modice rămase deja definitive. În schimb, Panetta şi soţii Nistor, Ion şi Georgeta, au rămas să se judece într-un proces normal, care în octombrie va împlini un an de când se află la prima instanţă.

În urmă cu trei ani, Panetta s-a ales cu pizzeria Da'Isi demolată, ca urmare a unei decizii judecătoreşti. După acest episod, în februarie 2013, el a fost protagonistul dosarului de contrabandă cu tutun adus din Moldova şi vândut pe piaţa din Galaţi şi Brăila.

Citit 1635 ori Ultima modificare Joi, 31 Iulie 2014 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.