MANDATE de arestare preventivă PRELUNGITE pentru gălăţenii acuzaţi de FRAUDE IMOBILIARE

MANDATE de arestare preventivă PRELUNGITE pentru gălăţenii acuzaţi de FRAUDE IMOBILIARE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mara şi Aurel Moldoveanu, doi gălăţeni cercetaţi de procurorii DIICOT pentru că au săvârşit mai multe infracţiuni de înşelăciune, având ca obiect imobile - apartamente şi terenuri, vor rămâne în arest preventiv. Aşa au decis judecătorii Tribunalului Galaţi, care au respins cererea inculpaţilor de a fi judecaţi în libertate. Mara şi Aurel Moldoveanu au cerut eliberarea pe motiv că au un copil bolnav, care necesită îngrijire permanentă, lucru care nu a cântărit prea mult în faţa judecătorilor.

Cei doi gălăţeni sunt acuzaţi că, alături de cele două fiice ale lor, Rodica Mihaela şi Georgiana Cătălina Moldoveanu, au indus în eroare 20 de persoane şi le-au deposedat de imobile (apartamente, case şi terenuri), creând astfel un prejudiciu de peste 1,5 milioane de lei. Din ancheta procurorilor reiese că Mara Moldoveanu era liderul grupării, „participând direct la cele mai multe acte materiale, cu rol principal în identificarea potenţialelor victime, organizarea celorlalţi membri pentru orchestrarea inducerii în eroare, în mod sistematic, a acestora şi realizarea efectivă a transferurilor drepturilor de proprietate asupra imobilelor, incluzând asigurarea achitării datoriilor restante către asociaţiile de proprietari, coordonarea membrilor grupului în cursul procedurilor notariale, asigurarea martorilor în procedura de deschidere a succesiunii notariale”, se arată în rechizitoriul trimis judecătorilor de către procurorii DIICOT.

După ce inculpata identifica victimele, Aurel Moldoveanu, fie singur, fie împreună cu ajutorul celorlalţi membri ai grupului infracţional, se ocupa de „sufocarea” părţilor vătămate, pe care le determina să-şi vândă bunurile în condiţiile impuse de el.

Anchetatorii au identificat mai multe metode de lucru, printre care legarea unor aşa-zise relaţii de strânsă prietenie cu părţile vătămate şi consumarea de băuturi alcoolice împreună cu acestea, proferarea de ameninţări şi exercitarea de acţiuni de violenţă.

Prezentă în faţa judecătorilor, Mara Moldoveanu a susţinut faptul că nu a greşit cu nimic, ci a încercat să-i ajute pe gălăţenii care aveau foarte multe datorii, vânzându-le casele. Ba mai mult, femeia le-a spus magistraţilor că doreşte să vină în instanţă toţi cei pe care se presupune că i-a înşelat, pentru ca judecătorii să îşi dea seama că niciuna dintre părţile vătămate nu a rămas pe drumuri.

Cererile sale au rămas însă pentru următorul termen de judecată, stabilit pe 15 septembrie, judecătorii pronunţându-se doar pe măsura arestării preventive.

CITEŞTE ŞI: Fraude imobiliare de 350.000 de euro la Galați/ Vinovaţii au fost deferiţi justiţiei

Citit 1960 ori Ultima modificare Luni, 25 August 2014 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.