Patronul Oţelului Dan Adamescu, ARESTAT LA DOMICILIU

Patronul Oţelului Dan Adamescu, ARESTAT LA DOMICILIU
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patronul Oţelului şi al companiei Astra Asigurări a părăsit arestul Poliţiei în weekendul trecut, pentru a se pune la dispoziţia justiţiei din postura de arestat la domiciliu. Adamescu şi cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti (TB), acuzaţi de corupţie, au fost eliberaţi din arestul preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv, vineri seară, înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu, potrivit unor surse judiciare.

Omul de afaceri Dan Adamescu şi judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, au fost trimişi în judecată, în 24 iunie, în stare de arest, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă. Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, acuzaţi de DNA că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie luată în 20 mai de Curtea de Apel Bucureşti. Dan Adamescu a fost arestat în 6 iunie, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, omul de afaceri fiind acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

DNA a anunţat la 22 mai că omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este urmărit penal pentru două infracţiuni de dare de mită, în dosarul celor patru judecători. Potrivit procurorilor, Adamescu ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună în dosare de insolvenţă soluţii favorabile unor firme la care omul de afaceri este acţionar. Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi clubul de fotbal Oţelul Galaţi.

Citeşte şi: Adamescu vrea SĂ RENUNŢE la Oţelul/ Clubul gălăţean de Liga I caută INVESTITOR

Citit 1509 ori Ultima modificare Duminică, 31 August 2014 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.