Poveste la indigo! BELGIAN ŢEPUIT din "iubire" cu 250.000 de euro

Poveste la indigo! BELGIAN ŢEPUIT din "iubire" cu 250.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Povestea francezului ţepuit cu 200.000 de euro de o gălăţeancă se repetă. De data asta, un belgian a rămas fără 250.000 de euro, după ce o tânără, în vârstă de 20 de ani, a reuşit să-l convingă să-i trimită bani în diverse conturi.

Cristina V. l-a cunoscut pe Marc Florent  B., în vârstă de 51 de ani, în  vreme ce practica prostituţia în Belgia. Bărbatul s-a îndrăgostit de gălăţeanca noastră, care, astfel, a reuşit să-l convingă să-i transfere câteva sute de mii de euro, cu promisiunea unei viitoare căsătorii. Când şi-a văzut sacii în car, tânăra şi-a adus aminte că are şi inimă şi i-a spus belgianului că nu-l iubeşte, că nu mai vrea să se mărite cu el şi i-a cerut s-o lase în pace.

De aici şi până la plângerea penală a mai fost doar un pas şi, imediat ce gălăţeanca a contestat măsurile impuse de procurori, povestea a ajuns în plan public, dosarele fiind înregistrate pe portalul instanţelor.

Înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani

De altfel, procurorii au pus-o deja sub urmărire penală, acuzând-o de înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Galaţi, procurorul Liliana Istrate, ne-a confirmat acest lucru.

"Ajutată de mai multe persoane, în perioada mai 2013 - iunie 2014, a indus în eroare, prin promisiuni de căsătorie nereale şi prin prezentarea unor oportunităţi de afaceri nereale în România, persoana vătămată B. Marc Florent, cetăţean belgian, determinând-o să-i vireze în conturile bancare deschise în România pe numele său şi pe numele unor persoane apropiate, suma de aproximativ 250.000 de euro, pe care a folosit-o pentru achiziţia unor autoturisme de lux, pentru construirea unor imobile şi pentru nevoi personale", ne-a declarat procurorul Liliana Istrate.

Parchetul a instituit controlul judiciar pentru tânără, care nu are voie să plece din ţară, dar şi măsuri asiguratorii, punând sechestru pe un autoturism de lux. Tânăra a contestat atât controlul judiciar, cât şi sechestrul, având termen la instanţă pe 22 septembrie, în ambele dosare. În această poveste au mai fost angrenate cel puţin două persoane. Daniel R. a ajutat-o cu deschiderea unui cont la o bancă, unde belgianul a trimis 42.000 de euro, iar Dorin Nicolae S. este cercetat după ce, anul acesta, în iulie, l-a făcut pe belgian să trimită într-un cont 7.000 de euro, spunându-i că pentru a recupera BMW-ul Cristinei trebuie să mituiască nişte poliţişti.

Şase ani de închisoare - sentinţa într-un caz similar

Cazul este similar cu cel petrecut în 2009, când francezul Claude Francois Poujol s-a îndrăgostit de Alexandra Diana Hatvani, care l-a determinat să-i trimită 195.000 de euro. Francezul a făcut povestea publică, spunând că şi-a lăsat soţia şi pe cei doi copii pentru frumuseţea Alexandrei, pe care a cunoscut-o într-un club din Spania şi cu care spera să întemeieze un cămin. A vândut tot ce avea în Franţa şi a venit în Galaţi, cu speranţa să-şi cumpere un apartament, o maşină şi să-şi deschidă o agenţie imobiliară. După ce i-a transferat banii în conturi, tânăra l-a anunţat că i-a lăsat 2.000 de lei ca să se întoarcă în Franţa pentru că ea nu mai vrea nimic de la el.

Parchetul a trimis-o în judecată în 2011 şi trei instanţe au trecut prin acest dosar, condamnând-o pe Hatvani la şase ani de puşcărie. Cum tânăra a avut şi un complice, acesta s-a ales cu doi ani de închisoare, dar pentru că avea o restanţă de doi ani, dintr-o sentinţă anterioară, a împuşcat patru ani de carceră. Sentinţa în procesul lui Hatvani a rămas definitivă în decembrie 2012.

Rămâne de văzut cum va evolua acest al doilea dosar al ţepuirii sentimentelor unui străin - belgian, de data asta - faţă de o gălăţeancă.

CITEŞTE ŞI: Tânăra acuzată că a ţepuit un francez îndrăgostit a primit o pedeapsă de şase ani de puşcărie

Citit 11008 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.