Ping-pong cu procesele/ TRANSPORTURILE Galaţiului, "parcate" prin INSTANŢE

Ping-pong cu procesele/ TRANSPORTURILE Galaţiului, "parcate" prin INSTANŢE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procese nesfârşite între fostul proprietar al autogării, Gheorghe Dumitru, şi lichidatorul judiciar Marian Alexandru


Acuze grave, dosare penale, procese peste procese, datorii şi plângeri. Pe scurt, cam astfel s-ar putea rezuma telenovela autogării Dumony, singura autogară cu peroane autorizate pentru transportul internaţional. Pe de o parte se află Gheorghe Dumitru, fostul administrator şi proprietar al autogării, iar de cealaltă parte se află Marian Alexandru, lichidatorul judiciar al bunurilor defunctei societăţi.

Din 2012, de când a început procesul de insolvenţă şi ulterior cel de faliment al SC Dumony SRL, cei doi şi-au făcut reciproc plângeri penale, unele dintre cauze fiind cercetate inclusiv de DNA şi de departamentul pentru luptă antifraudă.

"Conform sentinţei 254/17.03.2014 a Tribunalului Galaţi, Marian Alexandu a fost declarat incompatibil în dosarul 1354/121/2012. Pentru aceste fapte, respectiv delapidare şi gestiune frauduloasă, am intentat plângere penală, această plângere făcând obiectul unui dosar penal, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi", susţine Gheorghe Dumitru.

"Procedura generală a insolvenţei s-a deschis la cererea debitorului, SC Dumony SRL, prin Sentinţa Tribunalului Galaţi nr. 508/19.06.2012. Motivul invocat de debitoare, prin administratorul său Dumitru Gheorghe, a fost, cităm din sentinţă, acela că „societatea nu mai dispune de fondurile băneşti necesare plăţii creanţelor certe, lichide şi exigibile. S-a apreciat că starea de insolvenţă era vădită, motivat de faptul că debitoarea se afla în imposibilitatea stingerii la scadenţă a obligaţiilor”", susţine Marian Alexandru.

În ceea ce priveşte numirea administratorului judiciar, lichidatorul a citat din nou din sentinţa susmenţionată: „Avându-se în vedere că societatea a solicitat numirea expresă a unui administrator judiciar, avându-se în vedere dispoziţiile art. 34 din Legea nr. 85/2006, instanţa urmează să numească administrator judiciar provizoriu, avându-se în vedere ofertele depuse la dosar, pe C.I.I. Marian Alexandru, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de lege".

"Astfel, SC Dumony SRL, în baza Hotărârii Intermediare nr.508/2012, din data de 19.11.2012, pronunţate de Tribunalul Galaţi Secţia a II-a Civilă în Dosarul nr.4717/121/2012, a fost supusă procedurii generale a insolvenţei, subsemnatul fiind numit administrator judiciar la cererea debitoarei şi implicit, a dlui Dumitru Gheorghe", a mai spus Marian Alexandru.

Miză de milioane

Potrivit lui Gheorghe Dumitru, averea SC Dumony SRL s-ar fi cifrat la suma de cinci milioane de euro. "La intrarea SC Dumony SRL în insolvenţă, debitul era de 3.200.000 lei, iar în momentul actual, datoriile s-au dublat, până la 6.200.000 lei", mai susţine fostul proprietar al autogării.

Pe de altă parte, Marian Alexandru susţine că lucrurile nu stau tocmai aşa. "Niciun creditor şi nici domnul Dumitru Gheorghe nu a formulat contestaţie împotriva acestei hotărâri, starea de insolvenţă fiind evidentă, datoriile totale ale societăţii la acel moment fiind în cuantum total de 3.238.324 lei numai către bugetul consolidat al statului, după cum rezultă din cererea de deschidere a procedurii. De fapt, creanţa totală înscrisă de creditori în tabelul definitiv al creanţelor depus la dosar şi publicat potrivit legii însuma 6.112.852 lei lei", susţine lichidatorul.

Pe lângă plângerile penale formulate de Gheorghe Dumitru împotriva lui Marian Alexandru, plângeri penale cercetate de organele competente, există şi o plângere din partea lichidatorului împotriva lui Gheorghe Dumitru. Această plângere vizează o "gaură" de 460.000 de lei, pe care lichidatorul ar fi observat-o în momentul preluării acestui dosar.

Chiar dacă autogara Galaţi a fost deja vândută, există mai multe bunuri scoase în continuare la licitaţie, cum ar fi autobuzele, mijloacele fixe sau  autogara de la Târgu Bujor.

Toate plângerile penale formulate de cei doi sunt cercetate de organele legii, care vor stabili exact cine, ce, cât şi mai ales dacă a furat.

 

Citit 1625 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.