MANDATE de arestare pentru doi POLIŢIŞTI de frontieră

MANDATE de arestare pentru doi POLIŢIŞTI de frontieră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele patru persoane reţinute de procurorii DIICOT în urma percheziţiilor care au avut loc luni dimineaţă au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii Tribunalului Galaţi au admis propunerea procurorilor DIICOT şi au decis că Vasile Bogdan Petrea, Mircea Scîntei, Costel Năvălici şi Dică-Nelu Hurduc trebuie să stea după gratii. Cei patru au atacat decizia magistraţilor, depunând deja contestaţie. Vasile Bogdan Petrea este poliţist de frontieră în Punctul de Trecere Oancea încă din anul 2002 şi nu a fost sancţionat niciodată. Tot fără sancţiuni a fost până în prezent şi colegul său Mircea Scîntei, care lucrează la Oancea din 2004. Acesta din urmă avea atribuţii directe pe linia efectuării controlului de frontieră pe sensul de intrare în România PTF Oancea. În urma deciziei luate de Tribunalul Galaţi, cei doi poliţişti de frontieră au fost suspendaţi din funcţie.

Procurorii spun că, în gruparea infracţională iniţiată de Bogdan Vasile Petrea, activau şi Costel Năvălici, referent la Primăria Comunei Băneasa, acesta fiind mâna dreaptă a liderului, dar şi Dică-Nelu Hurduc, administratorul unui bar din localitatea Băneasa.

Vă reamintim că luni dimineaţă, 29 septembrie 2014, procurorii DIICOT, cu ajutorul poliţiştilor de frontieră, au efectuat 26 de percheziţii domiciliare în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări. Anchetatorii susţin că după introducerea în ţară, ţigările erau valorificate către diverse persoane din Galaţi, dar şi în alte localităţi de pe raza judeţului. Astfel, membrii grupării au creat un prejudiciu estimat la peste 470.000 de lei. În vederea recuperării pagubei, în urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe autoturisme şi sume de bani, urmând ca acestea să fie puse sub sechestru asigurător. Totodată, au fost descoperite şi ridicate peste 42.000 de pachete de ţigări traficate peste frontiera de stat a României.

CITEŞTE ŞI: POLIŢIŞTI de frontieră REŢINUŢI pentru CONTRABANDĂ cu ţigări

Citit 5138 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Octombrie 2014 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.