Informaţii ŞOCANTE în cazul "FCM Dunărea"/ DOSAR SECRET, PLIMBAT ILEGAL între Poliţie şi Prefectură (VIDEO)
Foto: Foto şi video: Teodora Miron

Informaţii ŞOCANTE în cazul "FCM Dunărea"/ DOSAR SECRET, PLIMBAT ILEGAL între Poliţie şi Prefectură (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fostul prefect Bocăneanu a primit "la studiu" un dosar aflat în cercetare penală la IPJ Galaţi * Procurorii DNA îl acuză pe fostul demnitar că a acţionat în scopul prejudicierii bugetului public, în favoarea FCM Dunărea, cu suma de un milion de lei


„Nu aţi înţeles încă, se doreşte cu orice preţ încarcerarea mea?”, a strigat ieri către presă Emanoil Bocăneanu, în timp ce era dus în faţa judecătorilor. De altfel, cu puţin timp înainte de a-i expira ordonanţa de reţinere, la ora 16,30, Tribunalul Galaţi a dispus arestarea lui pentru 30 de zile. Avocaţii inculpatului au contestat măsura, astfel că dosarul va ajunge şi pe masa judecătorilor Curţii de Apel.

A treia arestare

Aflat la cea de-a treia încarcerare, în cel de-al treilea dosar instrumentat de procurorii DNA pe numele său, fostul prefect de Galaţi este acuzat de această dată de abuz în serviciu şi de sustragerea şi distrugerea unor înscrisuri. Toată încrengătura penală s-ar fi petrecut, susţin procurorii, în 2012, scopul fiind ca Fotbal Club Municipal Dunărea Galaţi să primească suma de 970.000 de lei, din bani publici. Deloc de neglijat, suma a fost dată în condiţiile în care era de notorietate faptul că FCM Dunărea Galaţi avea datorii către Fisc, situaţie în care nu avea dreptul legal la subvenţii. Clubul a primit banii în perioada august - noiembrie, iar acest lucru a fost posibil graţie faptului că la dosarul finanţării s-a depus un act falsificat de Auraş Braşoveanu, şeful clubului amintit.

Însă cea mai gravă dintre acţiunile fostului prefect pare aceea de a cere un dosar penal aflat în lucru la Serviciul Investigare Fraude, din cadrul Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Şi mai grav este faptul că i s-a adus acel dosar, deşi legea interzice sub orice formă scoaterea acestora din instituţiile care le au în cercetare penală, ştiut fiind că aceasta este o fază secretă.

Dosarul penal care a fost scos din Inspectoratul de poliţie era al lui Auraş Braşoveanu, acuzat că în martie 2012 a falsificat certificatul care atesta că FCM Dunărea Galaţi nu avea datorii.  De altfel, acesta este acum cercetat de DNA pentru fals în înscrisuri oficiale şi tentativă de înşelăciune.

Citeşte şi: Câţi BANI de la BUGETUL LOCAL s-au dus la echipa de fotbal FCM Dunărea

Banii s-au dat

Clubul a primit finanţarea printr-o Hotărâre de Consiliu Local (HCL) în aprilie 2012. Respectivul document a stat fără avizul de legalitate al Prefecturii până după alegeri, mai exact până pe 20 iunie 2012, când Bocăneanu şi-a pus girul pe aceasta. „Deşi cunoştea această împrejurare, inculpatul Bocăneanu Emanoil-Cătălin, în calitate de prefect, a acordat avizul de legalitate HCL nr. 114 din 5 aprilie 2012, prin care se aproba cererea de finanţare a FCM Dunărea Galaţi. La data de 20 iunie 2012, dosarul respectiv a fost cerut de inculpatul Bocăneanu Emanoil-Cătălin, prin intermediul unui funcţionar al instituţiei pe care o conducea, de la I.P.J. Galaţi şi, la aceeaşi dată, a semnat o adresă către Primăria Galaţi, prin care această instituţie era înştiinţată de acordarea avizului de legalitate”, se arată în comunicatul celor de la DNA.

Bocăneanu a mai fost acuzat de sustragerea şi distrugerea unor înscrisuri. Procurorii gălăţeni susţin că pentru a şterge urmele unor adrese oficiale către IPJ, legată de dosarul finanţării FCM Dunărea, Bocăneanu le-a sustras. „Pentru a şterge urmele faptelor, acelaşi inculpat a sustras din evidenţele Instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi adresa emisă de instituţie către I.P.J. Galaţi - Serviciul de Investigare a Fraudelor şi adresa de răspuns emisă de I.P.J. Galaţi către Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi, precum şi procesul-verbal având ca obiect predarea-primirea dosarului depus de FCM Dunărea Galaţi la Primăria Galaţi pentru aprobarea cererii de finanţare a clubului sportiv”, se mai arată în comunicatul DNA.

În acest dosar, Auriaş Braşoveanu, cel de la care a plecat toată această poveste, are deocamdată calitatea de suspect şi este cercetat în stare de libertate. Cât despre Bocăneanu, acesta se află la a treia încarcerare şi la al treilea dosar penal făcut de anchetatori. În afara prezentului dosar, Bocăneanu mai este anchetat într-un dosar privind modul în care ar fi intervenit pentru acoperirea unor amenzi date de cei de la Rutieră, dar şi pentru ca protejaţi ai săi să obţină nişte funcţii de conducere în instituţiile publice. Cel de-al treilea dosar este instrumentat de procurorii de la Brăila, unde fostul prefect este acuzat că a instigat la asasinarea Ilenei Schipor, martorul denunţător din primul său dosar de corupţie.

CITEŞTE ŞI: Fostul prefect Bocăneanu, suspectat că a comandat asasinarea unei persoane

Citit 4662 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Octombrie 2014 11:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.