CONDAMNARE la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ, după ce A UCIS un om şi i-a VIOLAT fiica pentru o DATORIE de 500 de lei

CONDAMNARE la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ, după ce A UCIS un om şi i-a VIOLAT fiica pentru o DATORIE de 500 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Detenţie pe viaţă, asta îl aşteaptă pe Cristinel Popa, bărbatul care pentru o datorie de 500 de lei, l-a omorât pe datornic şi apoi i-a violat fiica * Este cea de-a treia condamnare pe viaţă, dată de acelaşi magistrat, în fapte cu adevărat cumplite


Un magistrat al Tribunalului din Galaţi a decis ca bărbatul care a ucis un om, după care i-a violat şi fiica de numai 12 ani să fie încarcerat pe viaţă.  Este pentru a treia într-un singur an când s-a dat o sentinţă de acest gen, după ce mai bine de 17 ani completele de judecată n-au mai stabilit asemenea pedepse. Până anul trecut, o astfel de hotărâre a mai fost dată în cazul celebrului jaf de la Nasty Change, din 1996, când doi atacatori au împuşcat-o cu sânge rece pe casiera Laura Iftimie.

Crima şi violul, taxate acum cu încarcerarea pe viaţă, s-au petrecut în localitatea Valea Mărului, anul acesta, în aprilie. Procurorii au prezentat în rechizitoriu firul sinistrei întâmplări, iar "Viaţa liberă" a scris pe larg despre acest subiect.

Cristinel Popa a fost acuzat de omor calificat, de lipsire de libertate şi de viol. Totul a plecat de la o datorie de 500 de lei, pe care un consătean, Sandu M., avea să i-o dea. Cei doi s-au întâlnit într-un bar şi au discutat despre bani, iar Popa a susţinut că Sandu a refuzat să-i dea banii. A fost supărat, dar nu s-a certat cu datornicul, ci ar fi plecat într-un alt bar, le-a povestit el anchetatorilor. Aici i-a încolţit în minte un plan diabolic de răzbunare. „Deja hotărâsem să-l omor pe Sandu, stabilind chiar şi modul în care voi face acest lucru”, a recunoscut Cristinel Popa în faţa procurorilor.

Plan diabolic, pus la cale cu sânge rece

S-a înapoiat la bar, dar nu l-a mai găsit pe Sandu, a cumpărat în schimb o sticlă cu bere şi a mers acasă la cel pe care dorea să se răzbune. I-a spus că are de reparat o priză la o casă pe care o avea în grijă. Odată ajunşi aici, Popa şi-a pus în aplicare sinistrul plan. L-a înjunghiat de mai multe ori pe Sandu, rănile fiindu-i fatale. După ce l-a ucis, a mers acasă la Sandu şi i-a spus copilei acestuia că tatăl ei este beat şi că l-a luat somnul în casa lui. I-a cerut ajutorul ca să-l trezească pe Sandu.

Fetiţa, în vârstă de 12 ani, l-a crezut pe cuvânt şi a mers să-şi ia tatăl. Acolo a început coşmarul ei. Popa a violat-o în repetate rânduri, după care a încuiat-o în casă, în ciuda rugăminţilor ei de a o elibera. Abia când a realizat ce a făcut, Cristinel Popa şi-a sunat o rudă, care la rândul ei a chemat poliţia. Magistratul care a avut dosarul pe masa de lucru l-a condamnat la închisoare pe viaţă şi l-a obligat să-i plătească micuţei daune morale în cuantum de 80.000 de lei, 3.000 de lei drept daune materiale şi o pensie lunară de întreţinere până când fata va împlini 18 ani. Decizia nu este definitivă, având calea de atac la Curtea de Apel, care este şi ultima.

Un singur magistrat, trei sentinţe de condamnare pe viaţă

Magistratul care a dat această hotărâre este tot cel care a mai dat încă două decizii de acest gen, în două dosare ale unor asasinate la fel de oribile. Este vorba de asasinarea taximetristului Valentin Andrieş. Aici doi indivizi rămaşi fără bani au decis să-i fure taxiul cel nou. Sub pretextul unei curse în afara oraşului, l-au dus într-o localitate şi l-au aruncat într-o fântână. Au aşteptat până când nu au mai auzit niciun strigat de ajutor care să răzbată din fântână, după care au plecat în drumul lor. Într-un alt dosar doi indivizi şi-au bătut amicul, dar nu s-au oprit aici, scoţându-l în câmp şi dându-i foc.

CITEŞTE ŞI: Pedepse aspre pentru criminali/ Judecătorii gălățeni au dat condamnări pe viață în două dosare de omor deosebit de grav

Citit 4500 ori Ultima modificare Luni, 20 Octombrie 2014 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.