După ce a SECHESTRAT un om, patronul de la Beyler cere să fie ELIBERAT pe motive religioase

După ce a SECHESTRAT un om, patronul de la Beyler cere să fie ELIBERAT pe motive religioase
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Acesta susţine că în Penitenciar nu poate urma regimul alimentar strict impus de religia sa şi nici nu se poate ruga de cinci ori pe zi


Osman şi Ahmet Hoş au ţinut prima pagină a ziarelor, după ce procurorii au scos la iveală că şi-au sechestrat un conaţional, cerând familiei acestuia nu mai puţin de 50.000 de euro ca să-l elibereze. Cei doi au fost trimişi în judecată anul acesta în aprilie, iar în iunie, judecătorii au dispus demararea procesului public, după ce în camera preliminară au găsit că rechizitoriul Parchetului, dar şi probele sunt în regulă.

Potrivit rechizitoriului, Ahmet şi Osman l-au sechestrat pe Murat Pusatliogu, timp de două zile, în februarie 2011. În schimbul eliberării acestuia, au cerut 50.000 de euro. Scandalul a ieşit la iveală abia în vara anului trecut. Pe tot parcursul anchetei, cei doi nu au avut voie să plece din ţară, măsură despre care, spune instanţa, ei au avut cunoştinţă că a fost reînnoită lunar de procurori. Şi totuşi în septembrie 2013, turcii au plecat din ţară, Osman Hoş fiind recuperat din Bulgaria, anul acesta, în iulie.

Penitenciarul încalcă dreptul la religie

Săptămâna trecută, Tribunalul Galaţi a respins contestaţia lui Osman făcută împotriva deciziei Judecătoriei de a-l ţine după gratii. Osman a susţinut în faţa judecătorilor că ar dori să fie eliberat şi pe motive religioase. Potrivit credinţei musulmane regimul alimentar este unul „strict, complicat şi fără carne de porc şi cu rugăciuni de cinci ori pe zi şi nu în orice condiţii”, a susţinut şi avocatul său, care a adăugat că „astfel, inculpatului îi este încălcat dreptul la religie, Penitenciarul Galaţi neputând să ofere condiţii pentru exercitarea acestui drept”.

„Cu privire la motivul invocat de inculpat, ce ţine de religia sa şi că nu-şi poate menţine respectul faţă de aceasta, deoarece nu are condiţii, nici în ce priveşte alimentaţia şi nici în ce priveşte rugăciunile zilnice, este de arătat că această problemă invocată este o chestiune de executare a măsurii arestului preventiv, sub acest aspect inculpatul putând face o solicitare în scris administraţiei locului de deţinere în temeiul Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, în vederea respectării drepturilor din capitolul V din lege”, a conchis instanţa în replică la cererea inculpatului. Magistraţii i-au respins şi cererea de a i se acorda arestul la domiciliu.

Interesant este că Ministerul Justiţiei trebuie să achite circa 500 de lei pentru un traducător de limbă turcă, numai pentru aceste două termene care s-au desfăşurat luna aceasta la Judecătorie şi Tribunal. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 6 noiembrie.

CITEŞTE ŞI: UPDATE / Patronii de la Beyler, acuzaţi de răpire şi şantaj. Au luat un prizonier pentru 50.000 de euro

Citit 2402 ori Ultima modificare Luni, 20 Octombrie 2014 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.