UPDATE/ Hrebenciuc către Şova: "Deci, automat, suntem beliţi!" (STENOGRAME DNA). Planul deputatului PSD de ANIHILARE a JUSTIŢIEI

UPDATE/ Hrebenciuc către Şova: "Deci, automat, suntem beliţi!" (STENOGRAME DNA). Planul deputatului PSD de ANIHILARE a JUSTIŢIEI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Deputatul Viorel Hrebenciuc, urmărit penal în două dosare, a demisionat din parlament, a anunțat președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, citat de presa centrală.


Potrivit DNA, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, i-a promis unui "coleg" sustinere pentru functia de presedinte PSD, dacă acesta urma să inițieze un proiect de lege pentru amnistie si gratiere. Promisiunea apare in noul dosar deschis pe numelelui Hrebenciuc, in care acesta este acuzat de trafic de influenta. Potrivit unor surse din ancheta DNA, colegul este Dan Șova. Atât Hrebenciuc, cât şi Şova au ajuns luni dimineaţă la DNA la audieri.

Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova au discutat despre posibilitatea adoptării unei legi a amnistiei, în contextul dosarelor care ameninţă libertatea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, dar şi a mai multor grei din PSD. Stenogramele discuţiilor, obţinute de Realitatea TV, sunt incredibile:

VIOREL HREBENCIUC: Acuma îţi spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem într-un fel cu amnistia. Uite şi tu, mă că...

DAN ŞOVA: Amnistie şi graţiere obligatoriu!

VIOREL HREBENCIUC: Pe cuvânt îţi spun, Dane, şi tu să le spui la partid asta.

DAN ŞOVA: Şi ştiţi ce trebuie făcut, domnule preşedinte – trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu, dar...

Viorel Hrebenciuc: Boss, pentru mine, cum să-ți spun ție, să nu fie Liviu. În rest, nu am o problemă. Practic și normal că mă focusez pe tine. E și Vali Zgonea.,.

Dan Șova: Da, ce facem cu Vali?

Viorel Hrebenciuc: Hai să-ți spun o chestiune. O să fii președinte. O să ai - pe ăștia pe care sunt nu te poți baza pe toți. Că nu poți lucra cu Vanghelie să întrebi: Bă, pe cine pun la Guvern? Că el vine cu nu știu cine. Deci aici tu ai o problemă. Dar cât de cât trebuie știut un lucru. Sunt ministere în care chiar trebuie să mergi cu tehnocrați. Nu ai ce să faci, boss.

Dan Șova: O să mă duc și pâna la Focșani, la Marian acasă.

Viorel Hrebenciuc: Da, că e de ăsta, la care trebuie să ai grijă să îi hrănești orgoliul. Hrănește-i orgoliul. Aia e cheia succesului la Marian.

Viorel Hrebenciuc: Dane, orice telefon îl dai este influenţare. Dacă eu sunt pentru un primar din colegiu, noi trebuie să lămurim ce facem ca parlamentari, care e rolul nostru. Eu, dacă mă bat pentru un primar să îi dau bani la drum - că pe urmă mă văd oamenii acolo, nu? Mă iau de guler că nu rezolv cu drumul. E, în momentul acela e influenţare.

Dan Şova: Da, da.

Viorel Hrebenciuc: Deci, automat, suntem beliţi. (...)

Dan Şova: Dar trebuie pornită de la Ministerul Justiţiei cu inteligenţă.

Viorel Hrebenciuc: Vezi că asta e procedura acum, vezi că poate să fie şi avantajul tău.

Dan Şova: Da, dar pentru asta ar trebui să nu am dosar, ca să mă poată pune la Justiţie, că am discutat cu Victor treaba asta. 

Cârtiţa din DNA

Viorel Hrebenciuc ştia că telefonul său este supravegheat, fiind informat despre acest lucru de un ofiţer DNA, prin intermediul generalului Dumitru Iliescu, fost şef al SPP, relatează adevărul.ro.

Viorel Hrebenciuc: Mandatele (de ascultare a telefoanelor – n.r.) pe cât timp se dau?

Dumitru Iliescu: Mandatul se dă în general pentru şase luni de zile.

Viorel Hrebenciuc: Şase luni? Deci sunt încă pe mandat.

Dumitru Iliescu: Dacă este un mandat pe siguranţă naţională, înseamnă că mai sunt câteva săptămâni, dar se poate prelungi, naşule!

Viorel Hrebenciuc: Păi la mine se prelungeşte în mod sigur.

Dumitru Iliescu: Pot să-l dea şi pe o lună, depinde cât au nevoie. Pot să-l dea şi pe trei luni, şi pe şase luni, şi pe un an, dar de regulă se dă pe şase luni de zile.

Viorel Hrebenciuc: Da, da.

Dumitru Iliescu: Şi el mi-a spus: Nu ştiu de ce, dar pe dosarul lui, pe partea superioară a dosarului era un tabel cu persoane, s-a primit ordin de la judecător, la propunerea nu a SRI-ului, ci a DNA-ului, pentru mandate de interceptare. Au mai venit şi alte persoane pe mandat, dar lui i-a sărit în ochi numele dumneavoastră pe mandat. L-am rugat să se documenteze, i-am zis: Documentează-te, vezi şi tu dacă poţi să afli mai multe.

Viorel Hrebenciuc: Nu, nu.

Dumitru Iliescu: Dar e riscant. E riscant! A luat dosarul, dar nu se poate, nu ştia ce să facă.

Viorel Hrebenciuc: Corect! Nu, nu, să nu facă niciun pas din ăsta care să-l mişte acum, Doamne fereşte, că-l am pe conştiinţă pe urmă. (...)

Dumitru Iliescu: Acum să vedem despre ce este vorba. Pot să mă interesez şi la SRI, pot să mă documentez şi la DNA.

Citit 2864 ori Ultima modificare Marți, 21 Octombrie 2014 12:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.