Viorel Hrebenciuc a fost REŢINUT, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri
Foto: Sursa foto: cotidianul.ro

Viorel Hrebenciuc a fost REŢINUT, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viorel Hrebenciuc a fost reţinut astăzi, 28 octombrie, de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, potrivit cotidianul.ro. Fostul deputat PSD urmează să fie adus la instanţa supremă cu propunerea de arestare preventivă.

Viorel Hrebenciuc a mers în această dimineață la sediul DNA Braşov. Acesta a declarat că este pregătit să fie reţinut şi că nu îi este frică întrucât ştie ce a făcut. ”Nimeni nu mai semnează o hârtie, nimeni nu are o inițiativă, toată lumea are o spaimă celebră de acum. Nu îmi e frică pentru că știu ce am făcut. Nu am nicio problemă să mă prezint cu inima deschisă în fața celor de la DNA. Nici DNA nu e o sperietoare”, a declarat Hrebenciuc la intrarea în sediul DNA. Întrebat dacă se așteaptă să fie reținut, el a răspuns: ”Bineînțeles”.

Deputaţii s-au reunit ieri, în plen, pentru a lua act de demisia din Parlament, anunţată de Viorel Hrebenciuc la începutul săptămânii trecute. Potrivit legii, după ridicarea imunităţii, DNA poate cere instanţei arestarea acestuia.

Vă reamintim că deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc, a demisionat la începutul săptămânii din Parlament după izbucnirea scandalului retrocedărilor ilegale şi apariţia stenogramelor DNA, în care acesta discută cu senatorul Dan Şova despre o nouă lege a amnistiei şi graţierii, cu permisiunea susținerii acestuia la șefia PSD.

Hrebenciuc este urmărit penal de DNA în dosarul retrocedărilor sale pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

CITEŞTE ŞI despre planul deputatului PSD de ANIHILARE a JUSTIŢIEI. Hrebenciuc către Şova: "Deci, automat, suntem beliţi!" (STENOGRAME DNA)

În același dosar a fost arestat preventiv și fiul său, Andrei Hrebenciuc. Printre suspecții din acest dosar se află și Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, pentru care DNA a început urmărirea penală.

Vom reveni cu amănunte.

 

Citit 1162 ori Ultima modificare Marți, 28 Octombrie 2014 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.