MITĂ LA BAC şi la Tulcea: Şapte PROFESORI au fost REŢINUŢI. Află cât CEREAU pentru promovarea examenului

MITĂ LA BAC şi la Tulcea: Şapte PROFESORI au fost REŢINUŢI. Află cât CEREAU pentru promovarea examenului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus, la data de 28 octombrie 2014, începerea urmării penale în cazul a şapte profesori acuzaţi de luare de mită în perioada examenelor de bacalaureat, sesiunile iunie-iulie şi august-septembrie. S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea a mai mulţi profesori acuzaţi de luare de mită.

S-a stabilit că pe parcursul desfăşurării celor două sesiuni ale examenului de bacalaureat 2014, şapte inculpaţi, împreună cu alte 20 de cadre didactice ce au calitatea de suspecţi în cauză, prin mijloace frauduloase, au supraevaluat lucrările la disciplinele de examen cu scopul promovării de către un număr de aproximativ 45 de candidaţi.

CITEŞTE ŞI: PROFESORI brăileni acuzaţi de LUARE DE MITĂ/ Decizie definitivă: Sub control judiciar şi în arest la domiciliu

În acest sens prin intermediul colegilor profesori, examinatorii au primit semne şi parole transmise de la şi către candidaţi pe care aceştia le-au inserat în conţinutul lucrărilor de concurs în scopul identificării cu uşurinţă la corectare.

Pentru acordarea notelor de promovare, profesorii corectori au procedat fie la supraevaluarea lucrărilor, fie la contrafacerea scrierii prin adăugarea unor cuvinte punctate în barem, ori prin rezolvarea în integralitate a subiectelor la disciplinele reale, intermediarii pretinzând sau primind pentru sine sau pentru profesorii corectori, în schimb, sume de bani cuprinse între 400 şi 800 de euro pentru fiecare disciplină.

Mai multe află de pe "Obiectiv de Tulcea" ==>> http://www.obiectivtulcea.ro/mita-la-bac-si-la-tulcea-sapte-profesori-tulceni-retinuti-pentru-luare-de-mita/

Citit 5850 ori Ultima modificare Joi, 30 Octombrie 2014 14:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.