MANDATUL DE ARESTARE a fostului prefect de Galaţi, Emanoil BOCĂNEANU, a fost PRELUNGIT

MANDATUL DE ARESTARE a fostului prefect de Galaţi, Emanoil BOCĂNEANU, a fost PRELUNGIT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Judecătorii Tribunalului Galaţi i-au prelungit mandatul de arestare lui Emanoil Bocăneanu. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

Fostul prefect este cercetat în cel de-al doilea dosar de corupţie. Procurorii gălăţeni ai DNA l-au acuzat pe Bocăneanu că a dat aviz de legalitate unei hotărâri de Consiliu Local care avea o problemă penală. DNA susţine că de la bugetul local a plecat suma de circa un milion de lei către clubul sportiv condus de Auraş Braşoveanu. Acesta din urmă, pentru a putea primi banii, trebuia să facă dovada că nu are datorii la stat.

Finanţele au atestat însă că FCM Dunărea are un debit de 700.000 de lei. Aşa ar fi ajuns Braşoveanu să falsifice documentul Finanţelor şi de aici a rezultat şi problema de legalitate a HCL-ului. Avizul dat de Bocăneanu a fost cu atât mai straniu cu cât dosarul finanţării clubului plecase la Poliţie, fiind înregistrată astfel o anchetă penală în acest sens, lucrul pe care ex-prefectul l-a aflat chiar de la oamenii legii.

CITEŞTE ŞI: FCM Dunărea a costat bugetul local ŞAPTE MILIOANE de lei, din 2006 şi până acum

 

Citit 1058 ori Ultima modificare Vineri, 31 Octombrie 2014 10:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.