Magistraţii au demarat audierile inculpaţilor în „dosarul Aviasan”

Magistraţii au demarat audierile inculpaţilor în „dosarul Aviasan”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În „dosarul Aviasan”, Curtea de Apel Braşov va continua pe 17 noiembrie audierile inculpaţilor. Acest caz de corupţie a fost instrumentat de procurorii gălăţeni ai DNA la finele anului trecut.

Aici sunt trimişi în judecată fostul deputat de Galaţi, Mihail Boldea, ex şeful parchetului Judecătoriei, Costache Roşca, oamenii de afaceri Mircea Marosy, Valentina Cojocaru, Matei Oprea şi Ionel Mihăilă. DNA a spus că aceştia au lucrat împreună pentru a pune mâna pe cele circa 40 de hectare de teren, pe care se afla Aviasan, aerobaza oraşului.

Anchetatorii au estimat că afacerea ar fi prejudiciat statul român cu aproximativ 22 de milioane de euro. De aproape un an de zile, abia luna trecută judecătorii Curţii de Apel au demarat audierile, începând cu Mihail Boldea. Asta după ce, mai bine de şase luni, dosarul a stat în cameră preliminară, adică în procedura secretă. A urmat decizia Curţii de a respinge excepţiile invocate de inculpaţi, găsind rechizitoriul DNA, dar şi probele legale, după care alte două termene s-au dat amânări.

Rămâne de văzut când se va finaliza acest dosar şi care va fi decizia primei instanţe care-i judecă pe cei cinci inculpaţi.

Citeşte şi:: Turnătorie inutilă în dosarul "Aviasan" / DNA cere pedeapsa maximă pentru Mihail Boldea

 

Citit 1361 ori Ultima modificare Vineri, 14 Noiembrie 2014 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.