Ionel Petrea a câştigat DEFINITIV şefia ITM Galaţi

Ionel Petrea a câştigat DEFINITIV şefia ITM Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Justiţia a tranşat "disputa" dintre Ministerul Muncii şi Ionel Petrea. Acesta a câştigat în instanţă fotoliul de şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) după ce în aprilie 2013 fusese concediat.

Curtea de Apel a respins zilele trecute recursul Ministerului Muncii, care atacase decizia Tribunalului de păstrare a lui Petrea în fruntea ITM Galaţi. Prima instanţă a mai obligat Ministerul să-i achite lui Petrea 19.779 de lei, drepturi salariale aferente perioadei în care a fost suspendat. Şeful ITM a cerut şi despăgubiri morale de 15.000 de lei, dar Tribunalul i-a respins această solicitare. Sentinţa Tribunalului a rămas în picioare graţie deciziei Curţii. Petrea a fost concediat de Ministerul Muncii „prin fax, la finalul programului de lucru”, cum avea să scrie acesta în acţiunea sa. Ministerul a explicat că în urma verificărilor, funcţionarii săi au constatat că şeful ITM nu ar fi fost la program circa 14 ore, în anul 2011, acest timp fiind alocat diverselor cursuri de instruire şi formare. Petrea a aruncat în balanţa justiţiei faptul că ar trebui să se ia în seamă şi acţiunile la care a fost prezent în timpul său liber, accidente de muncă, emisiuni televizate etc.

Tribunalul a dispus ca la în proces să fie adus şi dosarul cercetării disciplinare, după care a suspendat Ordinul prin care a fost concediat Petrea. Decizia de suspendare a rezistat şi la Curtea de Apel, astfel că Petrea s-a putut întoarce la ITM. Ulterior, Tribunalul i-a înlocuit sancţiunea concedierii cu o mustrare scrisă, dispunând astfel ca Petrea să fie şef cu acte în regulă. Ministerul a atacat şi această decizie la Curte, care i-a respins acţiunea.

Citit 2088 ori Ultima modificare Vineri, 14 Noiembrie 2014 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.