Termene scurte în procesul lui Viorel Gheorghiţă, după trei ani de judecată

Termene scurte în procesul lui Viorel Gheorghiţă, după trei ani de judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul de corupţie al fostului şef de la Direcţia Sanitar Veterinară (DSV) Galaţi, Viorel Gheorghiţă, magistraţii de la Curtea de Apel Bacău au început să dea termene scurte. Cauza are mai bine de trei ani de când se află în cercetare judecătorească. Pe 11 noiembrie, judecătorii au respins cererea făcută de Gheorghiţă, prin care acesta dorea să fie scutit de amenda judiciară de 3.000 de lei. La aceeaşi dată, s-a stabilit ca următoarea întâlnire în instanţă să aibă loc pe 25 noiembrie.

Potrivit site-ului Curţii de Apel Bacău, fostul director al DSV a fost amendat pentru "abuzul de drept constând în exercitarea cu rea-credinţă a drepturilor procesuale şi procedurale". În acest proces, cel puţin patru termene la rând, Curtea a amânat procesul, pentru ca părţile să poată aduce în apărarea lor probe şi, cel mai probabil, de aici şi amenda judiciară.

În noiembie 2011, DNA Galaţi a trimis în judecată 21 de inculpaţi, printre aceştia numărându-se câteva societăţi comerciale, dar şi nume "grele" din Galaţi, printre care Gheorghiţă şi omul de afaceri Dumitru Neculai, patron al grupului de firme "Albo". Ex-directorul DSV a fost acuzat că le-ar fi acordat sprijin unor afacerişti, inclusiv lui Dumitru, permiţând intrarea pe piaţa gălăţeană a unor produse expirate sau prezentând bacteria E-coli, care ar fi pus în pericol sănătatea populaţiei. DNA a cerut ca dosarul să nu fie judecat la Galaţi şi astfel procesul se desfăşoară la Bacău. Tribunalul a dat o primă condamnare, cei doi primind câte şapte ani de puşcărie. Sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel, care este ultima instanţă de judecată.

Citeşte şi: Undă verde pentru JUSTIŢIE: Ce DEMNITARI au rămas FĂRĂ IMUNITATE

Citit 1640 ori Ultima modificare Duminică, 23 Noiembrie 2014 22:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.