Mihail Boldea, judecat în două dosare penale grele, CERE să fie scos de sub control judiciar

Mihail Boldea, judecat în două dosare penale grele, CERE să fie scos de sub control judiciar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Procurorii spun că grupările din care a făcut parte fostul parlamentar au creat un prejudiciu de circa 23 de milioane de euro


Fostul deputat de Galaţi, Mihail Boldea, a cerut judecătorilor să-l scoată de sub control judiciar, respectiv să-i fie ridicate toate interdicţiile dispuse de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie încă din momentul în care s-a aprobat primul mandat de arestare în ceea ce-l priveşte. Printre aceste măsuri se numără interdicţiile de a părăsi ţara şi de a contacta martorii din dosar.

Solicitarea nu a fost, cel puţin deocamdată, încununată de succes. Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi, care are dosarul în lucru, i-au respins cererea şi au dat un nou termen pentru 16 ianuarie 2015.

La Iaşi, dosarul DIICOT

Procesul lui Boldea se judecă la Iaşi pe cazul penal instrumentat de DIICOT Galaţi în urmă cu mai bine de doi ani. Fostul deputat este acuzat de iniţierea unui grup organizat, împreună cu care ar fi dat un tun imobiliar estimat de anchetatori la un milion de euro. Şapte dintre cei 21 de inculpaţi au ales să-şi recunoască faptele aşa cum le-au prezentat procurorii, acum ajungându-se la audierea celor care s-au înscris în rândul părţilor civile, ce aşteaptă să-şi acopere pagubele pricinuite de "gruparea Boldea".

În acest caz, Boldea a stat în arest preventiv un an şi opt luni, iar apoi, după ce a fost pus în libertate, judecătorii au decis că nu are voie să părăsească ţara, nu poate lua legătura în niciun fel cu părţile din dosar şi cu martorii, lista acestora cuprinzând aproximativ 200 de persoane. De asemenea, potrivit deciziei de eliberare, Boldea nu poate profesa avocatura.

La Braşov, dosarul DNA

Boldea mai are un dosar de corupţie care se judecă la Curtea de Apel Braşov. În acest caz, el este judecat alături de Mircea Marossy, Valentina Cojocaru, Matei Oprea şi Ionel Mihăilă, dar şi de fostul şef al parchetului Judecătoriei, procurorul (suspendat) Costache Roşca. Procurorii DNA Galaţi îi acuză pe cei menţionaţi că au pus mâna ilegal pe aerobaza oraşului, mai exact pe cele circa 40 de hectare pe care se afla aceasta.

Anchetatorii au arătat că terenul, care nu ar fi ieşit niciodată din proprietatea statului, a fost luat graţie unei decizii judecătoreşti ce a avut la bază un act fals. Terenul a fost revândut imediat, scopul fiind, spun cei de la DNA, acoperirea iniţiatorilor afacerii.

DNA Galaţi a estimat că "operaţiunea" a prejudiciat statul cu circa 22 de milioane de euro. La Curtea de Braşov a fost demarată audierea inculpaţilor, iar următorul termen de judecată va fi pe 28 noiembrie.

Citit 1363 ori Ultima modificare Luni, 24 Noiembrie 2014 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.