Dosarul "fabricii de ţigări"/ PROBELE cerute în apărare de inculpaţi au fost RESPINSE

Dosarul "fabricii de ţigări"/ PROBELE cerute în apărare de inculpaţi au fost RESPINSE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că un inculpat din dosarul "fabricii de ţigări" nu a avut avocat, procesul a mai primit o amânare, pentru finalul lunii ianuarie a anului viitor. Astfel, procesul va fi reluat la Curtea de Apel pe 26 ianuarie 2015.

Cazul este înregistrat la această instanţă din martie, când cei opt inculpaţi au atacat decizia Tribunalului prin care au fost condamnaţi la ani grei de puşcărie. Ecaterina Meiroşu, inculpata fără apărare de la ultimul termen, a primit cea mai redusă condamnare, patru ani şi jumătate. Restul condamnaţilor, Eugen Ciobotaru, Remus Pungan, Cornel Uşurelu, Ionuţ Uşurelu, Lucian Beldiman, Vasile Carp, Bogdan Mihalcea, se pot „lăuda” cu sentinţe mari, de câte opt, nouă ani. Curtea este ultima instanţă care mai poate schimba decizia Tribunalului.

Inculpaţii, mai puţin Meiroşu, au fost arestaţi de la sfârşitul anului 2011, când a izbucnit scandalul, până în luna martie 2014, când Curtea de Apel le-a impus controlul judiciar, cu obligaţia de a nu părăsi România. De atunci, dosarul se judecă fără a se ajunge la o soluţie finală.

În ciuda acestui aspect, magistraţii au respins, recent, toate solicitările inculpaţilor referitoare la aducerea unor probe în apărarea lor. Motiv pentru care, cel mai probabil, pe 26 ianuarie, atât inculpaţii, cât şi DIICOT Galaţi îşi vor susţine cauza, urmând ca magistraţii să dea o soluţie.

Dosarul lor a fost instrumentat de procurorii DIICOT Galaţi, sub acuzaţia de contrabandă cu ţigări. Inculpaţii nu au fost acuzaţi că ar fi adus tutun ilegal de peste Prut pentru a-l vinde, aşa cum se întâmplă în dosarele de acest gen, ci că şi-ar fi făcut propria lor „fabrică de ţigări”, montând în halele de la Tirighina o linie tehnologică de ambalat tutun.

Citeşte şi: Dosarul "Aviasan", AMÂNAT pentru anul viitor. Ce a dus la această DECIZIE

Citit 2855 ori Ultima modificare Luni, 15 Decembrie 2014 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.