Important, dar mereu amânat: Dosarul "Aviasan" intră în al patrulea an
Foto: Mihail Boldea

Important, dar mereu amânat: Dosarul "Aviasan" intră în al patrulea an
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul "Aviasan", unul dintre cele mai importante cazuri instrumentate de procurorii DNA Galaţi în ultimii trei ani, se pregăteşte să intre în al patrulea an de existenţă, răstimp în care justiţia nu a ajuns încă la nicio concluzie în ceea ce-i priveşte pe inculpaţi.

Cauza amintită tratează povestea penală a modului în care cele 40 de hectare de teren pe care funcţiona aeroportul utilitar al Galaţiului au dispărut din proprietatea statului pentru a ajunge în posesia unor firme şi persoane. Procurorii DNA au vorbit, în 2012, de un prejudiciu de circa 22 de milioane de euro şi au trimis în judecată un ex-parlamentar (deputatul Mihail Boldea), un fost şef de Parchet (procurorul Costache Roşca), trei oameni de afaceri (Mircea Marosy, Valentina Cojocaru, Matei Oprea) şi pe contabilul Ionel Mihăilă. Procurorii DNA i-au acuzat pe cei menţionaţi că ar fi obţinut terenul în baza unor acte false.

Cazul a ajuns pe masa judecătorilor la finele lui 2013, dar de-a lungul acestui an a avut o adevărată aventură. Procesul a fost înregistrat la Curtea de Apel Galaţi pe vechiul Cod penal, şi a fost strămutat la Curtea de Apel Braşov, după intrarea în vigoare a noului Cod penal, această situaţie ducând la tergiversarea judecăţii cu cel puţin şase luni. De-a lungul lui 2014 s-a ajuns şi la primele audieri, iar următorul termen, 12 ianuarie 2015, lasă dosarul în judecată şi anul viitor.

Citeşte şi: Turnătorie inutilă în dosarul "Aviasan" / DNA cere pedeapsa maximă pentru Mihail Boldea

Citit 1735 ori Ultima modificare Marți, 23 Decembrie 2014 12:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.