Amânări peste amânări: Cazul "Albo", STRĂMUTAT pe ultima sută de metri

Amânări peste amânări: Cazul "Albo", STRĂMUTAT pe ultima sută de metri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Dosarul Albo” este un alt caz important anchetat în ultimii ani de procurorii DNA Galaţi. Acesta a ajuns pe masa judecătorilor în noiembrie 2011, dar nici acum nu s-a dat un verdict definitiv. Cazul l-a avut în prim plan pe dr. Viorel Gheorghiţă (fostul şef al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi), pe omul de afaceri Dumitru Neculai (patron al grupului de firme Albo) şi pe alţi 19 inculpaţi. Procurorii au vorbit despre faptul că afaceristul gălăţean ar fi fost lăsat de şeful de atunci al DSVSA să bage pe piaţă produse expirate din carne, suspecte a avea bacteria E-coli.

Tribunalul Bacău i-a condamnat pe Gheorghiţă şi pe Dumitru la câte şapte ani de puşcărie, ceilalţi primind condamnări mai mici, cu închisoare sau cu suspendare. Toţi au atacat prima soluţie a instanţei, iar la Curtea de Apel Bacău, pe 10 decembrie, ar fi trebuit să primească hotărârea definitivă.

Cu o zi înainte, însă, Curtea Supremă a admis solicitarea de strămutare a dosarului, de la Bacău la Iaşi, făcută de una dintre inculpate. Înalta Curte a păstrat toate actele care s-au făcut în timpul judecăţii de la Bacău, dar este de aşteptat ca, după ce cazul va ajunge la Iaşi, să mai stea o bună bucată de vreme măcar până când magistraţii se vor familiariza cu probele din dosar.

Citeşte şi: Interceptări telefonice în dosarul Albo-Gheorghiţă. Cum ajungea carnea stricată în magazine

 

Citit 1827 ori Ultima modificare Marți, 23 Decembrie 2014 12:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.