Şefa Curţii Supreme, ŞANTAJATĂ de o gălăţeancă. Caz instrumentat la Bucureşti

Şefa Curţii Supreme, ŞANTAJATĂ de o gălăţeancă. Caz instrumentat la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un caz instrumentat de DNA Bucureşti a avut menirea să ne arate cât de complicate sunt uneori firele nevăzute care leagă oraşul nostru de Capitală, mai precis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De la amintita instanţă au plecat cele mai dure condamnări date unor personaje importante ale vieţii publice, iar omul din vârf, considerat a fi cel mai sever, este o gălăţeancă: judecătoarea Livia Stanciu, devenită fără voie parte într-un proces penal.

Cazul este destul de alambicat. O altă gălăţeancă, Mariana Rarinca, este acuzată de cei de la DNA că ar fi încercat să o şantajeze pe Livia Stanciu. Ei susţin că inculpata ar fi cerut 20.000 de euro ca să nu dezvăluie unei televiziuni centrale presupuse fapte compromiţătoare la adresa şefei Înaltei Curţi. Printre probele care au fost puse în sprijinul acuzaţiilor aduse de cei de la DNA au fost şi trei mesaje trimise de gălăţeancă cumnatului Liviei Stanciu. „Sunt în drum spre Bucureşti, nu mai am milă de nimeni. O să iasă aşa urât încât poate să-şi dea demisia. Am vrut doar banii mei”, i-a scris es bărbatului.

Rarinca ar fi fost angajată în casa Liviei Stanciu, de soţul (decedat acum) al acesteia. Totul s-a întâmplat în vara acestui an, când procurorii bucureşteni au trimis mascaţii la casa şi firma inculpatei, iar Rarinca a fost arestată şi trimisă în judecată. Femeia a cerut strămutarea dosarului său, dar magistraţii i-au respins cererea. Ulterior, Rarinca a vrut să i se dea arestul la domiciliu, dar şi această solicitare i-a fost respinsă de judecători.

La sfârşitul săptămânii trecute, Tribunalul Bucureşti a condamnat-o pe Rarinca la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă.

Citeşte şi: Şantajista şefei Curţii Supreme nu avea niciun as în mânecă

Citit 741 ori Ultima modificare Marți, 23 Decembrie 2014 12:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.