Costache Roşca, între Bucureşti şi Braşov/ Un fost şef de parchet, două dosare de corupţie

Costache Roşca, între Bucureşti şi Braşov/ Un fost şef de parchet, două dosare de corupţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Înaltei Curţi au decis o primă amânare în dosarul fostului şef al Parchetului Judecătoriei, Costache Roşca. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii DNA Galaţi pentru fapte de corupţie şi fals în declaraţii.

Curtea de Apel Constanţa l-a achitat pentru primele acuzaţii, dându-i opt luni cu suspendare pentru ultima dintre fapte. Alături de el, este judecată şi Gabriela Caloenescu Roşca, fosta soţie a ex-şefului Parchetului Judecătoriei, care a primit tot opt luni cu suspendare, tot pentru falsul în declaraţii.

Procurorii Anticorupţie le-au reproşat celor doi că au cumpărat un apartament de la Primărie, pe baza unei declaraţii notariale în care au scris că nu deţin proprietăţi, deşi aveau două într-un alt judeţ. Locuinţa au vândut-o la rândul lor unui afacerist. DNA Galaţi a susţinut că în preţul pe care l-a dat pe apartament, omul de afaceri ar fi plătit şi mita cerută de Roşca. Fostul prim procuror ar fi cerut bani pentru a-i asigura protecţie afaceristului. Deocamdată, pentru aceste acuzaţii, Costache Roşca a fost achitat, în ecuaţie rămânând doar falsul din declaraţia notarială. Rămâne de văzut dacă Înalta Curte va avea sau nu aceeaşi opinie ca şi Curtea de Apel Constanţa, la întâlnirea programată pe 27 februarie.

Reamintim că Roşca mai are un dosar instrumentat de DNA. Este cel legat de Aviasan, fosta aerobază a oraşului, care nu mai există, după ce terenul, circa 40 de hectare, a ajuns în mâna unor afacerişti, care l-au vândut. DNA Galaţi l-a trimis în judecată pe Roşca, alături de fostul parlamentar, Mihail Boldea, afaceriştii Valentina Cojocaru, Mircea Marosy şi Matei Oprea, dar şi cel care a deţinut contabilitatea firmelor implicate în această afacere, Ionel Mihăilă. Toţi vor fi prezenţi la Curtea de Apel Braşov pe 23 ianuarie.

Citit 1850 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Ianuarie 2015 22:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.