Bunea Stancu, între două dosare de corupţie

Bunea Stancu, între două dosare de corupţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul şef al Consiliului Judeţului Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, aflat sub control judiciar, are voie să plece din oraş ori de câte are ori are termen la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este trimis în judecată alături de Ioan  Niculae, cel care controlează holdingul Interagro. Zilele trecute, Tribunalul Vrancea a dat această decizie, impunând o singură excepţie, dacă termenele din dosarele de corupţie se suprapun, Bunea trebuie să fie la Focşani, nu la Bucureşti.

În Vrancea, ex-şeful CJ Brăila este judecat ca urmare a anchetei DNA Galaţi, pentru că a dat contracte pe bani publici unor firme agreate. La Curtea de Apel Bucureşti este un alt dosar de corupţie, instrumentat de DNA, unde Bunea, Ioan Niculae şi alţi doi inculpaţi au fost achitaţi de o primă instanţă. DNA a atacat decizia la Curtea de Apel, unde procesul este acum în plină desfăşurare. DNA i-a acuzat aici de sponsorizare ilegală a campaniei prezidenţiale din 2009 a lui Mircea Geoană. Circa 150.000 de euro ar fi ajuns atunci în campanie, prin plăţi date pe servicii fictive ale Insomar. S-a spus că suma ar fi trebuit să fie de un milion de euro. Ioan Niculae ar fi fost dispus să-i sponsorizeze campania lui Geoană cu o singură condiţie, odată ajuns preşedinte să-şi numească oamenii lui în poziţii cheie din Minsterul Economiei, Romgaz şi Transgaz.

După arestarea lui Viorel Hrebenciuc, au început să apară, pe surse, informaţii că acesta a început să "toarne la DNA" amănunte legate de sponsorizările ilegale făcute în 2009. Acesta ar fi vorbit despre rolul miliardarului de la Interagro şi al lui Bunea Stancu în campania electorală de atunci.

Citit 931 ori Ultima modificare Vineri, 30 Ianuarie 2015 23:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.